Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spânzurat din cauza datoriilor

Criza economică şi datoriile la bănci l-au împins pe încă un brăilean la sinucidere. Bărbatul în vârstă de 57 de ani şi-a pus ştreangul de gât în propriul apartament, fiind găsit fără viaţă de vecini. Oamenii spun că victima nu mai avea din ce să îşi achite datoriile şi, în plus, fusese părăsit şi de soţie.

Astfel, în seara zilei de 18 noiembrie, un bărbat a sesizat la Poliţie faptul că vecinul lui, Dumitru Aramă, de 57 de ani, care locuia pe strada Odessa, este decedat în apartament. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul se spânzurase de ţeava care era racordată la instalaţia pentru gaze din bucătărie. Sinucigaşul, care era angajat la "Promex", nu mai venise la muncă de vreo două zile, astfel că unul dintre colegii săi a intrat la bănuieli şi a venit să îl caute acasă. Nici vecinii nu îl mai văzuseră pe afară, însă nimeni nu s-a gândit că bărbatul şi-a pus capăt zilelor. Colegul bărbatului a sunat la uşă însă nu i-a răspuns nimeni, apoi a aprins o lanternă pentru a se uita pe geamul apartamentului situat la parter. În acel moment, vizitatorul a zărit trupul lui Dumitru Aramă, care atârna de ţeava de gaze. Omul l-a chemat imediat pe administratorul blocului, apoi a fost anunţată Poliţia. Vecinii sinucigaşului spun că acesta avea datorii la bănci, pe care nu mai reuşea să le achite şi fusese părăsit şi de soţie pentru a doua oară. Totuşi, femeia mai venea din când în când pe la apartament, pentru a-şi vizita fostul soţ. La faţa locului a fost găsit şi un bilet de adio, pe care bărbatul i-l lăsase fratelui său şi în care spunea că s-a sinucis pentru că l-a părăsit soţia şi l-a lăsat cu prea multe datorii la bănci. Poliţiştii au stabilit că pe cadavru nu sunt urme vizibile de violenţă şi au luat măsura transportării la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Criza a mai ucis doi brăileni

În luna iunie, un alt bărbat de 54 de ani, angajat ca fochist la Penitenciarul Tichileşti, s-a spânzurat în beciul locuinţei tot din cauza datoriilor financiare. Ionel Bâcâin ar fi făcut împrumuturi la mai multe bănci şi ar fi girat cu casa, însă nu a mai putut plăti ratele, astfel că a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa. În plus, soţia victimei plecase de vreo două luni la muncă în Italia, pentru a mai aduna ceva bani.
În februarie, criza economică a mai luat o viaţă, dând o lovitură grea altei familii din Brăila. Pentru că nu a suportat gândul că nu mai are loc de muncă şi bani pentru a-şi întreţine familia, un bărbat de 55 de ani a ajuns la disperare şi a decis să îşi pună capăt zilelor. Vasile Chirpac a fost găsit mort în baie, chiar de către soţia sa, care a chemat imediat salvarea, dar medicii n-au reuşit să îl salveze. Victima se afla în cadă şi era plină de sânge, moartea survenind în urma mai multor tăieturi de cuţit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii