Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sotie de rezerva" pe scena Teatrului "Maria Filotti

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, framintarile conducerii si proiectele de viitor ale institutiei. Toate aceste informatii vor fi oferite de directorul artistic al Teatrului "Maria Filotti", actrita Liliana Ghita.
Spectatorii care vor merge la toate reprezentatiile beneficiaza
de un discount la achizitionarea biletelor. In fiecare saptamina
iubitorii de teatru pot cistiga si un bilet gratuit la o reprezentatie din
saptamina urmatoare, raspunzind la o intrebare referitoare la
spectacolele jucate in saptamina in care apare articolul. Intrebarea
din aceasta saptamina este: "Ce personaj interpreteaza actorul Cristian Popa in spectacolul “Adam Geist”?" Raspunsurile sint valabile numai scrise pe talonul decupat din ziar si se trimit la Agentia Teatrului din Piata Traian, telefon: 613969.

In acest weekend, teatrul ofera publicului comedia "Sotie de rezerva" de Ray Cooney, regia Ecaterina Muresan si "Adam Geist" de Dea Loher, un spectacol de Radu Afrim.
Directorul artistic al Teatrului, actrita Liliana Ghita, spune ca se reia spectacolul "Adam Geist" pentru ca s-a bucurat in stagiunea trecuta de cea mai buna audienta si a fost distins cu: Premiul publicului brailean pentru cel mai bun spectacol al anului 2005, cea mai buna regie, cea mai buna coloana sonora, cea mai buna interpretare a unui rol principal masculin, actorul Emilian Oprea pentru rolul Adam Geist, si cea mai buna interpretare a unui rol secundar masculin, actorul Liviu Pintileasa pentru rolul Varul. Vor mai evolua in spectacol actorii Cristian Popa, Cornel Cimpoae, Valentin Terente, Dan Moldoveanu, Bujor Macrin, Alin Florea, Ramona Ganga, Liliana Ghita, alaturi de tinerii interpreti Adrian Stefan, Adrian Iacov, Alexandru Marin, Cosmin Cosma si Bogdan Spalatu.

Participari la cinci festivaluri prestigioase

In ceea ce priveste participarea la diferite festivaluri de teatru, directorul artistic Liliana Ghita a spus: "Permanenta noastra preocupare este de a oferi publicului brailean spectacole pe masura exigentelor sale, dar si de a le face cunoscute in alte spatii culturale. In acest sens, prezenta teatrului nostru in cadrul unor festivaluri de importanta nationala si internationala este nu numai benefica, chiar obligatorie. La doar citeva zile de la incheierea celei de-a doua editii a Festivalului “Zile si nopti de teatru european la Braila”, Teatrul “Maria Filotti” si-a facut simtita prezenta la cinci dintre cele mai prestigioase festivaluri din tara. Pe 21 septembrie am fost la Festivalul Dramaturgiei Romanesti, editia a XII-a, de la Timisoara, cu spectacolul “Angajare de clovn” de Matei Visniec in regia lui Radu Nichifor. Pe 5 octombrie am participat la Festivalul International de Umor “Constantin Tanase”, editia a XIX-a, de la Vaslui, cu spectacolul “Sosesc deseara” de Tudor Musatescu in regia lui Mihai Bisericanu, iar pe 8 octombrie am fost la Festivalul International de Teatru pentru Copii “100, 1000, un milion de povesti”, editia a II-a, la Bucuresti, cu spectacolul “Motanul Leopold” de Arcadi Hait in regia Valentinei Cazacu. Pe 14 octombrie ne-am prezentat la Festivalul National de Teatru Clasic, edit
ia a XII-a, de la Arad, cu spectacolul “Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare, directia de scena Victor Ioan Frunza, iar pe 24 octombrie am fost la Festivalul National de Comedie, editia a XVIII-a, de la Galati, cu spectacolul “Angajare de clovn” de Matei Visniec in regia lui Radu Nichifor. La acest festival, spectacolul a fost distins cu “Premiul Special al Juriului”, iar actorului Marius Manole i s-a decernat “Premiul publicului pentru cea mai buna interpretare a unui rol masculin” pentru personajul Nicollo. In 3 decembrie sintem asteptati la Chisinau la Festivalul National de Teatru din Republica Moldova cu spectacolul “Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare".
Holul Monumental al institutiei va gazdui si lansari de carte, iar incepind cu aceasta saptamina, spectatorii vor putea achizitiona alaturi de caietele-program si carti semnate de actorii braileni. Liliana Ghita recomanda iubitorilor de eseuri cartea semnata de actorul Dan Moldoveanu, "Povestiri din alta lume". De asemenea, asteapta de la spectatori intrebari si opinii legate de preocuparile teatrului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii