Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOS - Statiunea Lacu Sarat!

Statiunea Lacu Sarat arata jalnic si ar cam fi timpul ca autoritatile sa o readuca la statutul din perioada sa de glorie, cind acolo exista un cazinou, o multime de hoteluri si vile, iar turistii dadeau buzna sa beneficieze de namolul cu proprietati curative deosebite. Este opinia mai multor lideri PSD, care sint de acord cu parerea presedintelui PNG-CD Ionel Alexandru, exprimata recent, in cadrul unei conferinte de presa.
Consilierul judetean Ion Rotaru a declarat, ieri, ca "impresia generala este ca statiunea arata prost si este prost gospodarita. Faptul ca sint investitii nefinalizate si arata cum arata creeaza o imagine neplacuta. Pe de alta parte, am inteles ca sint probleme legate de proprietate, de retrocedari de suprafete, lucru care nu mi se pare in regula, sa dam persoanelor particulare pamint acolo. Personal, eu nu sint multumit de modul in care arata statiunea respectiva".
Si deputatul Mihai Tudose crede ca mai este mult de lucru, pentru amenajarea si promovarea statiunii: "Din pacate, desi vin foarte multi romani si straini la Lacu Sarat, noi, brailenii, il cam ignoram. Lucrurile trebuie privite din doua unghiuri: exista partea amenajata si partea neamenajata. De cind ne stim, pe partea neamenajata se face plaja ad-hoc, mai mult sau mai putin imbracati, printre gunoaie organice si anorganice. Partea amenajata ar trebui sa faca obiectul unei atentii mai serioase si in ce priveste constructiile neterminate si in ce priveste o gindire unitara a ce se construieste acolo, ca am inteles ca, mai nou, cineva a primit o bucata de padure in statiune. Eu inteleg ca e dreptul lui, dar parca vad ca o sa inceapa sa se usuce padurea si daca s-a uscat, se poate construi acolo etc. Pe de alta parte, ar trebui facuta o promovare mai agresiva a statiunii".
In ceea ce-l priveste, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, are chiar o idee privind reabilitarea cladirilor existente in statiune: "Exista un album editat de Muzeul Braila, in care apar si ilustrate privind modul in care arata Lacu Sarat in urma cu ani de zile. Domnule, este o diferenta, de nu-ti vine sa crezi! Inclusiv cazinou era pe vremea aia si cum aratau cladirile respective, ca-ti e mai mare dragul sa te uiti! Si ma intreb si eu ca prostul, ca sa zic asa, al cui este interesul sa lasam singura statiune viabila din Braila in paragina? Noi, daca vrem sa exploatam potentialul turistic la Dunare, trebuie sa cream un circuit turistic. Unde-i duci pe oamenii astia in Braila, ca n-au unde?! Cladirile alea ar trebui sa se refaca dupa acele ilustrate, pentru ca sint elemente suficiente pentru a reface fatadele si a crea o zona de interes major".
Categorie articol: 

Comentarii