Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sorin Oprescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţie

"20 de ani de tranziţie mincinoasă, care au venit după 45 de ani de comunism, se opresc aici. Sunt doctor şi oamenii aşteaptă de la mine înainte de tratament un diagnostic. Diagnosticul e clar: România e pe un drum greşit, e prost condusă, speriată de crize, îngenuncheată de politicieni şi sărăcită de politicile lor. România este o ţară obosită, divizată, dominată de conflicte şi de ură (...) este o ţară blocată instituţional, politic şi economic. Oamenii sunt dominaţi de grija zilei de mâine, dezorientarea şi lipsa de perspective este acută. Oamenii politici au eşuat", a declarat primarul Capitalei.
"Ne creăm iluzia că putem trece peste haos, corupţie, minciună", a mai declarat el, spunând că politicienii şi-au făcut averi, s-au "cocoţat" la conducerea partidelor, folosindu-se de munca altora. "Liderii partidelor de dreapta au păcălit milioane de oameni cu idealuri de dreptate şi adevăr. Liderii partidelor de stânga au mimat grija pentru oameni. Sunt toţi o apă şi-un pământ. Dacă au puterea să se schimbe, să o facă, dacă nu să ne lase în pace. Să lase România! (...) Partidele să nu-şi mai bage nasul în viaţa noastră şi să nu mai decidă ele tot ce mişcă", a mai spus el. Sorin Oprescu a mai spus că în prezent partidele politice "sunt captive intereselor mărunte" şi nu mai reprezintă voinţa poporului din cauza liderilor acestora, pe care i-a catalogat ca fiind "şmecheri, combinatori şi manipulatori".
"Sunteţi tineri şi vreţi un viitor? Pentru ei (politicienii, n.r) nu existaţi. Aşa nu se mai poate, ca om, ca dascăl, ca doctor, ca primar, ca politician, eu personal nu mai pot", a mai continuat el.
Câteva sute de persoane l-au aşteptat luni pe Sorin Oprescu la Hotel Caro, încă de la ora 15.00. Susţinătorii actualului primar au ocupat întreaga grădină interioară a hotelului, dar şi zona din jurul intrării principale, doar o mică parte din aceştia având loc în sala în care Oprescu şi-a anunţat candidatura. Înainte de conferinţă, fanii lui Oprescu au fost invitaţi să deguste preparate special pregătite pentru acest eveniment.
Octav Cozmâncă, va coordona, împreună cu fostul deputat PSD Alin Teodorescu, campania primarului general. De asemenea, potrivit unor surse din anturajul lui Oprescu, consiliera lui Adrian Năstase, Anca Alexandrescu, se va ocupa de relaţia cu presa în echipa de campanie a primarului. Semnul electoral al lui Oprescu este un soare albastru, inclus într-un cerc de aceeaşi culoare.
La lansarea lui Oprescu au participat şi George Iorgovan, Pavel Abraham.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii