Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sorin Ilfoveanu şi Mihai Ritivoiu, câştigătorii premiilor Prometheus

Născut pe 23 mai 1946, Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori români. Între 2004 şi 2006 a fost rector al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.
Născut pe 11 august 1989, pianistul Mihai Ritivoiu a beneficiat de cursuri şi burse în România şi în străinătate. A fost inclusiv bursier al programelor SoNoRo şi "Tinere talente"- organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României.
Marele premiu Prometheus pentru Opera Omnia are o valoare de 100.000 de lei, iar cel pentru Opera Prima, de 10.000 de lei.
21pro2Au mai fost acordate trei premii, fiecare în valoare de 10.000 de lei, finaliştilor marelui premiu Prometheus pentru Opera Omnia.
Juriul - format din Andrei Pleşu (preşedinte), Eugen Negrici (secţiunea literatură), Dan Dediu (secţiunea muzică), Ruxandra Demetrescu (secţiunea arte vizuale) şi Ion Caramitru (secţiunea artele spectacolului) - a desemnat finaliştii celei de-a X-a ediţii a marilor premii Prometheus pentru Opera Omnia şi Opera Prima, dar şi câştigătorii de miercuri.
Anul acesta, finaliştii pentru categoria Opera Omnia au fost: Paul Cornea (secţiunea literatură), Cristian Mandeal (secţiunea muzică), Sorin Ilfoveanu (secţiunea arte vizuale), Horaţiu Mălăele (secţiunea artele spectacolului).
Categorie articol: 

Comentarii