Mergi la conţinutul principal

Solutie simpla, pentru asfaltarea drumurilor din judetul Braila

Directorul firmei "Drumuri si Poduri", Viorel Blacan, sustine ca exista o solutie pentru repararea ca la carte a tuturor drumurilor din municipiu si judet, iar aceasta nu este o noutate, fiind deja folosita
de unele Consilii Judetene din tara. Mai concret, Balcan vorbeste despre un imprumut ale carui rate ar putea fi acoperite cu usurinta din sumele aruncate anual, inutil, pentru plombe care tin, uneori, mai putin de sase luni, si care trebuie refacute la nesfirsit, de-a lungul anilor. "Plombele acestea ne costa foarte mult. Dupa carte, se impun reparatii prin plombari pe o strada care la o unitate etalon de 1km, are degradata suprafata pina in 5-10%. La noi, strazile au suprafata degradata de peste 50% nu prea se impun aceste plombe, ar fi necesare executarea de covoare asfaltice. Nu avem ce face, insa, pentru ca trebuie sa circulam, iar participantul la trafic iti spune "domnule, eu platesc impozite si taxe, ofera-mi posibilitatea de a circula cit de cit in conditii normale! Aceste plombe sint ca morfina pentru cel caruia vrei sa-i mai lungesti viata. Normal si de drept, insa, se impune realizarea de covoare asfaltice. Pentru asta este necesar un imprumut si in doi-trei ani de zile ai rezolvat toate problemele, si nu mai ai treaba cel putin 10 -15 de ani de aici incolo. Iar banii pe care-i cheltuiesti pe plombe devin rate lunare la imprumut. E o chestie logica si simpla si au fost si sint si acum citeva judete in tara care au procedat astfel. Va spun eu, CJ cheltuieste anual circa 60 de miliarde de lei vechi pe plombe. Pai, 60 de miliarde ii platesc rate la o banca, de unde am luat un credit mare, ca sa asfaltez toate drumurile judetene, in jur de 600 de km. Eu i-am dat solutia, am discutat cu presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, pe aceasta problema, dar nu stiu de ce nu face acest imprumut. Pentru ca vreau sa va spun ca peste 50% din sosele sint degradate in asemenea hal, incit nu se mai poate face nimic, trebuie arate, pur si simplu. Exact ce am facut in Insula Mare a Brailei, am arat drumul si am pus un strat de piatra. Solutia este creditul sau un fond atras de undeva, pentru asfaltarea drumurilor din judet. Acelasi lucru este valabil si pentru Primarie, insa aceasta nu poate lua un imprumut, pina nu termina cu "coditele" astea pe care le are, statia de epurare si canalizarea".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro