Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Solistele Grupului "Steluţe Dunărene", premiate la Festivalul Tinereţii

A devenit deja o tradiţie la Brăila ca talentaţii solişti ai Grupului "Steluţe Dunărene", manageriat de Liliana Toader, să se întoarcă acasă încărcaţi de premii de la fiecare competiţie naţională sau internaţională la care concurează. Recent, palmaresul lor s-a îmbogăţit ca urmare a participării la cea de-a VII-a ediţie a "Festivalului Tinereţii", găzduit de Teatrul de Vară din staţiunea Jupiter.
Reunind sute de voci româneşti dar şi internaţionale, concursul de la malul Mării Negre a reuşit, şi la această ediţie, să scoată la iveală tinere talente. Ca în fiecare an, directorului festivalului, Viorel Stoica, şi-a dovedit profesionalismul, invitând un juriu competent şi exigent care să desemneze câştigătorii. Prezidat de compozitorul Dumitru Lupu, juriul a avut în componenţă specialişti şi compozitori români foarte cunoscuţi, Jolth Kerestely, Viorel Covaci, Tatiana
Grigorescu, dar şi membri din străinătate.
Brăila a fost reprezentată la acest festival de soliste ale Grupului "Steluţe Dunărene", astfel: la categoria 6-9 ani, Valentina Enea, la 10-14 ani, Diana Vlad, Cristina Antonescu, la 15-21 de ani, Gabriela Dimache şi Roxana Florea. Promovate în festivalul internaţional în urma unei preselecţii severe, desfăşurate live, tinerele soliste din Brăila s-au întors acasă cu premii, confirmând talentul şi munca depusă de ele şi de managerul care le îndrumă. Astfel, Valentina Enea, micuţa solistă care provine din sistemul de Protecţia Copilului, a reuşit să impresioneze juriul şi a obţinut un premiu special. În opinia directorului adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoae, premiul câştigat de Valentina la acest festival demonstrează cât de benefică este colaborarea dintre DGASPC şi Grupul "Steluţe Dunărene", în ceea ce priveşte integrarea socială a copiilor care beneficiază de măsura de protecţie specială. "Sigur, frumosul rezultatul obţinut de Valentina a presupus multe ore de repetiţii şi participări la preselecţiile organizate în Bucureşti, Constanţa, Galaţi. O suţinem în continuare pe Valentina şi îi mulţumim d-nei Liliana Toader că i-a descoperit acest talent şi că o ajută să-l pună în valoare", ne-a declarat Simona Cimpoae.
De asemenea, Gabriela Dimache a câştigat tot un premiu special, constând în mai multe ore de studio oferite de compozitorul Jolth Kerestely. Mai mult, Gabriela a fost selectată de producătorul Carmen Fulger, de la Televiziunea Română de Mâine, pentru a participa la o emisiune muzicală pentru copii şi tineret, "En garde!". Şi premiul special obţinut de Roxana Florea reprezintă, de asemenea, o rampă de lansare în cariera muzicală, tânăra solistă fiind răsplătită, pentru interpretarea şi prezenţa scenică deosebite, cu o melodie în primă audiţie a compozitorului Marius Cristi Popa. Trebuie spus că Roxana a participat pentru prima dată la un festival internaţional, acesta fiind şi primul ei premiu ca şi solistă, iar rezultatul obţinut i-a permis să susţină un recital în deschiderea Galei Laureaţilor. "Sunt mulţumită de rezultatele obţinute la «Festivalul Tinereţii» şi-mi doresc mult mai multe realizări pentru aceste soliste care s-au impus în faţa unui juriu de valoare", ne-a declarat Liliana Toader.
Categorie articol: 

Comentarii