Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Solicitări suspecte de informaţii cu caracter personal la Asociaţiile de Proprietari

* primarul le cere atât administratorilor AP-urilor, cât şi cetăţenilor să fie atenţi şi să anunţe Poliţia în cazul în care sunt abordaţi în acest scop

Primarul Aurel Simionescu atrage atenţia asupra unui fenomen ce a început să se răspândească mai ales în zona cartierelor de blocuri din Brăila. Edilul-şef a punctat că, mai nou, diverse persoane se duc la Asociaţiile de Proprietari (AP), de unde cer listele cu date personale ale celor care au beneficiat de ajutoare de căldură în anul precedent, pe motiv că, în acest an, se vor ocupa ele de obţinerea acestor ajutoare, în numele respectivilor posibili beneficiari. Simionescu subliniază faptul că cei care solicită astfel de informaţii nu sunt trimişi de Primărie, nu au acordul acestei instituţii şi în niciun caz nu le trebuie facilitat accesul la astfel de informaţii cu caracter personal, deoarece, cel mai probabil, doresc să le folosească în scopuri nu tocmai legale.

"În ultimul timp am mai constatat un fenomen. Vin diverse persoane şi spun la Asociaţiile de Proprietari «daţi-ne o listă cu cei care au beneficiat de ajutoare de căldură şi noi o să ne ocupăm să le facem cereri, să le obţinem noi ajutoare de căldură». Problema e că pe lista aia sunt date personale ale acelor persoane. Am trimis astfel adrese către toate AP-urile să fie foarte atenţi, că e vorba de date cu caracter personal, care au un anumit regim de utilizare şi să nu ne trezim că unii folosesc acele date cine ştie în ce scopuri. Îi atenţionez pe această cale şi pe cei care vor fi beneficiarii unor astfel de servicii să fie atenţi să nu fie păcăliţi, iar pe cei care le gestionează să ştie că intră sub incidenţa legii când le transmit altora pentru o eventuală utilizare. Dacă sunt abordaţi, să anunţe Poliţia". În ceea ce priveşte această situaţie, agent principal Camelia Bucur, din cadrului Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, ne-a declarat că, deocamdată, la nivelul IPJ nu s-a primit nicio sesizare în acest sens. "Dacă vom fi sesizaţi, se va proceda la efectuarea de verificări şi la identificarea suspecţilor", a mai adăugat aceasta.
Categorie articol: 

Comentarii