Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soldatii rusi au inceput sa dezafecteze puncte de control din vestul Georgiei

Soldatii rusi au inceput sa dezafecteze puncte de control din vestul Georgiei miercuri, la doua zile dupa ce Moscova a promis ca isi va retrage fortele trimise pe teritoriul statului vecin in timpul conflictului de luna trecuta, au declarat un oficial georgian si un martor, citati de Reuters.
Un reporter al televiziunii Reuters a vazut soldati care indepartau blocuri de beton si posturi de lemn de la un punct de control din satul Pirveli Maisi, de linga orasul Hobi, situat la circa 30 de kilometri de granita de facto cu regiunea separatista Abhazia.
"Acestia indeparteaza blocuri de beton si posturi de lemn si alte elemente ale punctului de control", a declarat cameramanul.
La circa 40 de kilometri spre vest, in portul de la Marea Neagra Poti, primarul Vano Saghinadze a declarat ca mai multi soldati si vehicule blindate au fost retrasi de la doua puncte de control de la intrarea in oras, iar camioanele au luat munitie. "Acestia dezafecteaza activ punctele de control", a precizat Saghinadze.
Trupele ruse au contracarat fortele georgiene intr-un conflict scurt luna trecuta, dupa ce Georgia a incercat sa preia controlul asupra Osetiei de Sud.
La presiunile Occidentului, Moscova a acceptat luni sa isi retraga soldatii in decurs de o luna din zonele-tampon pe care le-a infiintat de-a lungul granitelor celor doua regiuni separatiste, a caror independenta a recunoscut-o. De asemenea, Rusia a promis ca se va retrage in decurs de o saptamina din zona portului Poti.
Moscova a anuntat marti ca intentioneaza sa desfasoare 7.600 de militari la baze din regiunile Osetia de Sud si Abhazia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii