Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sofronie se retrage din activitatea competitionala

Sportiva Daniela Sofronie a anuntat-o pe antrenoarea sa, Mirela Szemerjai, ca renunta la activitatea competitionala deoarece nu mai poate face fata cerintelor gimnasticii de performanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sofronie i-a spus, marti, antrenoarei ca vrea sa dedice mai mult timp activitatii scolare. Ea a fost inscrisa, miercuri, in clasa a XI -a la Liceul cu Program Sportiv Constanta.
Decizia Danielei Sofronie vine dupa ce Federatia Romana de Gimnastica a decis desfiintarea lotului olimpic de gimnastica, sportivele fiind trimise sa se pregateasca la cluburile lor. Sofronie declarase ca va incerca sa evolueze in concursul individual compus la Campionatele Mondiale de la Melbourne.
Daniela Sofronie a cistigat medalia de aur cu echipa Romaniei si pe cea de argint la sol, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, din 2004. Ea mai are in palmares un titlu de campioana europeana cu echipa si unul de vicecampioana la individual compus, in 2004, la Amsterdam. De asemenea, Sofronie a facut parte din echipa Romaniei, vicecampioana mondiala la Anaheim, in 2003.

Sofronie a intentionat de mai multe ori sa se retraga, dar a revenit

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Nicolae Vieru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, referitor la hotarirea Danielei Sofronie de a renunta la activitatea competitionala, ca sportiva a intentionat de mai multe ori sa se retraga, insa de fiecare data a revenit asupra deciziei.
"Momentan nu avem nimic oficial asa ca nu am ce sa comentez. Dana a zis de multe ori ca se retrage, e ca faza aia cu ciobanul si cu lupul, asa ca nu o mai cred. Oricum, directorul tehnic Anca Grigoras va merge la Constanta si atunci o sa avem mai multe detalii", a spus Vieru.
Fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica, Octavian Belu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a reusit sa o convinga de mai multe ori pe Sofronie sa renunte la ideea retragerii. "Dana a fost tentata de mai multe ori sa se retraga, inclusiv anul acesta, iar eu i-am expus argumentele ca sa se razgindeasca. Imi pare foarte rau, dar asa cum s-a mai intimplat, daca se discuta cu ea, dupa citeva zile isi va putea schimba decizia", a afirmat Belu, care a precizat ca este pacat ca aceasta decizie a survenit cu putin timp inaintea Campionatelor Mondiale de la Melbourne, ce se vor desfasura in perioada 21-27 noiembrie.
El a adaugat ca spera ca Sofronie sa obtina si o medalie mondiala, dupa cele olimpice si europene. "La Anaheim (n.r.- Campionatele Mondiale din anul 2003) nu a putut sa ia o medalie si speram sa o faca aici ca sa aiba si una mondiala, ca o cireasa pe tort, dupa cele olimpice si europene. Sper sa gaseasca resurse ca sa finalizeze munca din 2005, pentru ca la europenele din primavara a fost accidentata", a mai afirmat Belu.
Tehnicianul a spus ca sportiva se afla la inceputul carierei din punctul de vedere al virstei. "Este o gimnasta care se afla la inceputul carierei, din punctul de vedere al virstei, daca ne gindim ca are 17-18 ani, iar alte sportive au concurat cu succes pina la 26 de ani si mai bine. Sportivii in general au un ceas care le spune stop din diferite motive, ba ca nu mai pot sa ajunga la performantele anterioare, ba ca au probleme intime de care nu o sa aflam. Daca asa a simtit ea, asta e", a completat Belu.
Octavian Belu a dorit sa-i multumeasca Danielei Sofronie pentru modul in care a colaborat cu ea. "Ii aduc multumirile mele si ale colectivului cu care am lucrat pentru tot ceea ce a facut. Este un copil deosebit, muncitor, disciplinat si nu am avut de ce sa ma pling atunci cind am lucrat cu ea. Orice decizie a unui sportiv de valoarea Danei Sofronie trebuie respectata", a inchieat Belu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii