Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sofia interzice exporturile de lemn, dar nu si catre Romania

Guvernul bulgar a interzis, joi, exporturile de lemn pentru construit provenind din padurile afectate de incendii, in incercarea de a reduce numarul acestora, dar interdictia nu se va aplica si Romaniei, a anuntat o purtatoare de cuvint, citata de AFP.
Interdictia decretata de Guvern nu se va aplica totusi vinzarilor de lemn catre Grecia si Romania, state membre ale Uniunii Europene, a declarat adjunctul ministrului bulgar al Agriculturii, Stefan Urukov. Masura se va aplica astfel doar in cazul exporturilor catre Macedonia, Serbia si Turcia.
Decizia a fost luata dupa adoptarea unui raport care arata ca, in perioada iernii 2006-2007, 510 incendii de padure au fost inregistrate in Bulgaria, cifra fara precedent. Incendiile au distrus in perioada ianuarie-martie o suprafata de 6.600 de hectare de padure.
Exporturile de "lemn ars", in special conifere a caror scoarta a fost afectata, nu insa si interiorul, au mai fost interzise incepind din 2002 si pina la jumatatea lui 2006. Interdictia a fost ridicata dupa o modificare a legislatiei referitoare la exporturile de produse forestiere.
Numarul incendiilor a ajuns la 1.360, din ianuarie si pina la sfirsitul lui iulie 2007, provocind distrugerea a 34.000 de hectare de padure si pagube evaluate la 1,8 milioane de euro, potrivit raportului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii