Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferii sint suparati ca li se blocheaza masinile parcate la intimplare

Declansarea actiunii de blocare a rotilor masinilor parcate neregulamentar, de catre firma de paza "Ying-Yang Security" a atras critici aspre si dezaprobarea soferilor braileni. Zeci de sesizari sosite pe adresa redactiei reclama ca fiind un abuz montarea sistemelor de blocare a rotilor, in contextul in care, sustin petentii, orasul se confrunta cu o lipsa acuta de locuri de parcare. Brailenii sustin ca echipele de blocare ale firmei "Ying-Yang" nu tin cont de prevederile unor reglementari in domeniul rutier care permit totusi soferilor sa-si parcheze masinile pe trotuar daca prin asta nu incurca circulatia pietonilor.
De altfel, potrivit art. 66 din OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice "este interzisa ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar cind aceasta este permisa, conform indicatoarelor sau marcajelor, latimea minima a trotuarului lasat la dispozitia pietonilor trebuie sa fie de cel putin un metru". Seful Serviciului Politiei Rutiere, cms. Dumitru Budes, a explicat ca nu a dat avizul Primariei pentru blocarea rotilor autoturismelor "deoarece in acest fel s-ar crea obstacole pe partea carosabila, iar noi urmarim exact opusul, adica fluentizarea traficului pe drumurile publice". De asemenea, potrivit legii, ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila, precum si depozitarea lor in spatii amenajate, se poate face numai cu dispozitia Politiei Rutiere.
Conducerea firmei de paza a respins acuzatiile si a precizat ca isi desfasoara aceasta activitate in conformitate cu prevederile contractului de concesionare a acestui serviciu, adjudecat in urma unei licitatii publice.
Cu privire la cele reclamate, municipalitatea a explicat ca licitatia adjudecata de catre "Ying-Yang Security" a fost organizata cu respectarea prevederilor legale in vigoare si a confirmat faptul ca Politia Rutiera nu si-a dat totusi avizul de legalitate, dar asta intrucit nu era necesar: "Conform OUG nr 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, art. 6 si 64, nu se pot monta dispozitive de blocare a rotilor la masinile parcate pe carosabil pentru ca ar fi un obstacol pentru circulatie, in rest blocarea si ridicarea masinilor parcate la intimplare este perfect legala. Din acest motiv, firma cistigatoare a licitatiei nu are nevoie de avizul Politiei Rutiere", ne-a declarat viceprimarul Lucian Tilea.
Categorie articol: 

Comentarii