Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soferii bauti, in vizorul politistilor

Ieri, politistii rutieri au iesit la "vinatoare" de conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. Dotati cu aparate alcooltest si testere pentru depistarea consumatorilor de stupefiante, lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Braila s-au postat in zona Caramidariei si au oprit in trafic, pentru control, zeci de autoturisme. Soferii care treceau prin zona respectiva au fost rugati sa prezinte actele si sa sufle in aparatul etilotest. Actiunea s-a desfasurat in jurul orei 14.30, nici unul dintre soferii opriti in decurs de o ora nefiind gasit sub influenta alcoolului. Printre cei verificati s-a numarat si un galatean care nu avea actele la el, insa, in urma verificarilor s-a stabilit ca era posesor al permisului de conducere, astfel ca a scapat doar cu un avertisment. Rutierii au oprit pentru control si un autoturism "Cadillac", la volanul caruia se afla un cetatean strain, rezultatul la alcooltest fiind tot negativ.
Ulterior, oamenii legii l-au verificat si pe soferul unui "Audi A4" care s-a declarat nemultumit de modul cum sint sigilate dispozitivele atasate la aparatul etilotest. Cu toate acestea, conducatorul auto a acceptat testul, rezultatul fiind zero. Acesta a fost supus apoi si unui test in vederea identificarii consumului de droguri, rezultatul fiind tot negativ.
Inspectorul Liviu Bontescu din cadrul Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Braila ne-a declarat ca verificarile pe aceasta linie vor continua si in perioada urmatoare, fiind organizate la nivel national."Actiunile vizeaza in primul rind depistarea in trafic a conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. Actiunea va fi extinsa si pe parcursul zilelor urmatoare, ocazie cu care vor fi organizate si efectuate filtre si controale pe arterele din municipiu si judet", a precizat insp. Bontescu.
De asemenea, conducerea SPR a precizat ca in urmatoarea perioada se vor organiza si alte genuri de actiuni decit cele pe linie de pietoni si mopedisti, la acestea fiind invitati si jurnalistii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii