Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sofer beat, prins cu ajutorul unui cetatean

Un brailean in virsta de 31 de ani risca 5 ani de inchisoare, dupa ce a fost depistat de oamenii legii in timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Marian Ionescu a fost dat de gol de un cetatean, care l-a vazut ca mergea pe mai multe carari in timp ce se afla la un service auto de pe Soseaua de Centura. De buna credinta, acesta a sunat imediat la Politie si a povestit ca soferul s-a urcat la volanul unui autoturism, indicindu-le marca si culoarea acestuia si faptul ca l-a vazut indreptindu-se spre Buzau.
Imediat, un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere a plecat in cautarea sa si l-au gasit pe DN 2B, in apropiere de Lacu-Sarat. El a fost oprit pentru verificari si s-a stabilit ca este posesor al permisului de conducere categoria "B", din anul 1994. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat ca acesta avea o concentratie de 1,34 ml/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, el a fost dus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de singe, in vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Deoarece rezultatul a fost de 2,7 gr/mie alcool pur in singe, soferului i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice, fapta pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.
"Braileanul este conducator auto la societatea “Fanyon” si, in momentul in care a fost oprit in trafic, conducea autoturismul “Daewoo Espero”, cu numarul de inmatriculare BR-71-MGP, proprietatea unei alte persoane. Acest eveniment se incadreaza cu succes in campania “Trafic rutier mai sigur cu ajutorul cetatenilor”, sesizind o mai mare implicare a acestora vizavi de ce se intimpla in trafic", ne-a precizat comisarul Dorel Vilsan, adjunctul sefului Politiei Rutiere.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii