Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Un ansamblu de locuinţe ANL va fi construit la Timişoara, pe un teren al Ministerului Apărării

Secretarul din stat din Ministerul Apărării, Viorel Oancea, şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, vor semna, vineri, un protocol de predare-primire a unui teren care au fost în administrarea Armatei, pe care se va construi un ansamblu de locuinţe ANL, informează MApN, printr-un comunicat.

Potrivit MApN, 300 de unităţi locative din viitorul ansamlu rezidenţial urmează să fie repartizate tinerilor militari din garnizoana Timişoara.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 162/2011, vor fi transferate imobilele 977 (integral - suprafaţă teren - 3,7125 ha, suprafaţă construită - 1.321 mp) şi 1366 (parţial - suprafaţă teren - 6,0634 ha, suprafaţă construită - 187,10 mp) din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Imobilele se preiau de către autoritatea publică locală în vederea sistematizării zonei, construirii de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

"La finalizarea ansamblului de locuinţe, Consiliul Local al Municipiului Timişoara va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, conform legii, un procent de 33% din numărul de locuinţe realizate, dar nu mai puţin de 300 de unităţi locative şi terenul aferent acestora, ce vor fi repartizate tinerilor militari şi cadrelor militare din garnizoană", informează MApN.

La iniţiativa ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea, Ministerul Apărării Naţionale a demarat la începutul anului 2010, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, un proiect naţional de construire de locuinţe destinate tinerilor şi familiilor cu venituri mici, precum şi personalului armatei, în care sunt angrenate şi autorităţile publice locale.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a urmărit ca, prin sprijinul acordat autorităţilor locale, să fie rezolvate - pe baza acordurilor încheiate - şi problemele reale ale tinerilor, ale persoanelor cu venituri mici, cu copii sau fără locuinţe, dar şi ale militarilor din diferite garnizoane, care ţin de asigurarea condiţiilor de locuit sau de muncă, astfel încât de procente cuprinse între 20 şi 40 la sută din numărul locuinţelor realizate prin programe ANL, să beneficieze tinerii militari.

În anii 2010 şi 2011, au fost transferate, prin hotărâri de Guvern, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea consiliilor locale, imobile şi terenuri din unităţi militare dezafectate, în vederea derulării programelor de construire de locuinţe în regim ANL, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Iaşi, Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi în municipiul Bucureşti.

Proiectele derulate la nivel naţional vor asigura tinerilor militari 9.500 de unităţi locative în regim ANL, din necesarul înregistrat la nivelul Armatei României, de 10.000 de locuinţe.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii