Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Trupul militarului căzut la datorie în Afganistan va fi repatriat joi

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza joi, în jurul orei 14.00, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni.

Potrivit MApN, ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea va participa la ceremonia militară şi religioasă organizată la aeroport.

Caporalul Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie marţi, în jurul orei 06.00, în Provincia Zabul, Afganistan, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, informează MApN.

Militarul român avea 28 de ani şi era necăsătorit.

În urma atacului cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă cu un elicopter echipat MEDEVAC la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. "Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Marinescu a decedat", potrivit MApN.

Totodată, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Cătălin-Ionel Marinescu. De asemenea, Oprea a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu cu Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii