Mergi la conţinutul principal

SOCIAL: Procesul lui Mazăre, amânat în urma obiecţiunilor făcute de DNA faţă de expertiza terenurilor

Procesul primarului Radu Mazăre, privind retrocedarea mai multor terenuri din judeţul Constanţa, a fost amânat cu două săptămâni pentru ca părţile implicate în dosar să poată răspunde obiecţiunilor ridicate de procurorul DNA faţă de expertiza terenurilor din dosare.
La termenul anterior, din 1 iulie, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a stabilit să amâne judecarea cauzei cu două luni pentru ca persoanele implicate în proces să poată consulta expertiza tehnică şi
pentru a putea depune obiecţiuni la dosar. La termenul de marţi, avocaţii inculpaţilor au cerut din nou amânarea judecării cauzei pentru a putea consulta argumentele ridicate de procurorul anticorupţie împotriva expertizei.

Această solicitare a fost admisă de instanţă, care a stabilit ca termenul următor să aibă loc în 16 septembrie, moment la care se vor discuta obiecţiunile tuturor părţilor.
"Trebuie discutate obiecţiunile noastre şi ale DNA-ului. Aceste obiecţiuni ale DNA-ului sunt pur tehnice. Eu trebuie să ştiu să răspund la aceste obiecţiuni", a motivat avocata lui Radu Mazăre cererea de amânare a dosarului.

La termenul de marţi a fost prezent şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a declarat că expertiza realizată îi este favorabilă.

"În expertiza efectuată de expertul desemnat de instanţă scrie negru pe alb că eu şi comisia şi toţi cei acuzaţi nu am retrocedat şi nu am vândut niciun metru pătrat din domeniul public al statului aşa cum acuză DNA, care îmi pune în cârcă un prejudiciu de 80 de milioane euro pentru acest motiv", a spus Radu Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru,
mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului
Constanţa, potrivit DNA.

În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecaţi Nicușor Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă - consilieri juridici, precum şi Bogdan Ghiţulescu - fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcţionari din

Primăria Constanţa, precum şi Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu - funcţionare în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, precum şi mandatari, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite - Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale şi interpuşii cumpărători de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură,
competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro