Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: Omul ar putea fi la originea răspândirii bacteriei E.coli, potrivit experţilor germani

Oamenii de ştiinţă germani avansează ipoteza că omul ar putea fi la originea răspândirii bacteriei E.coli care a provocat moartea a 30 de persoane până în prezent.

Institutul federal general de evaluare a riscurilor (BfR) a analizat ADN-ul bacteriei şi a confirmat că ar fi vorba de o mutaţie a unor tulpini originale, relatează Tribune de Geneve. Una dintre ele ar fi similară cu o bacterie detectată în sistemul digestiv al locuitorilor din Africa Centrală. Aceasta s-ar fi încrucişat cu o altă bacterie din familia E.coli.

Aceste date sugerează că omul ar putea fi principalul vinovat pentru contaminare, nu legumele infestate.

Din prudenţă, BfR refuză în continuare să excludă în totalitate ipoteza contaminării prin legume. Cu toate acestea, Lothar Beutin, expert în bacteria E.coli la institutul german, este convins că omul se află la baza epidemiei.

În aceste condiţii, oamenii de ştiinţă afirmă în prezent că măsurile neadecvate de igienă la locul de muncă şi modul de împachetare a legumelor ar fi principala cauză a propagării bolii, ceea ce ar explica insistenţa autorităţilor din Saxonia Inferioară, care acuză de duminică un producător de seminţe germinate. Produsele sale au fost vândute mai multor restaurante şi ar fi fost consumate de o parte dintre victime.

Deşi, după mai mult de 500 de teste la fermă, nu a fost găsită nicio urmă din bacteria fatală, angajaţii au prezentat, la începutul lunii mai, primele semne ale bolii, precum diaree. Potrivit noii ipoteze, aceste persoane ar fi putut contamina după aceea produsele, manipulându-le pentru a le pregăti de vânzare. Ar fi suficient ca toaletele să nu fi fost curate sau ca angajaţii să nu se fi spălat bine pe mâini pentru a transmite bacteria seminţelor germinate, în timpul împachetării, conchide Tribune de Geneve.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii