Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOCIAL: MDRT: Primarul Radu Mazăre a depus până acum la Ministerul Dezvoltării un singur proiect prin POR

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, a declarat, joi, că primarul Constanţei, Radu Mazăre, a depus până acum la MDRT un singur proiect prin POR, făcând această precizare după ce edilul a afirmat că mai multe proiecte ale sale "zac" la mister.

Oprea a precizat că alte cinci proiecte ale edilului constănţean sunt depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) şi nu au ajuns la minister.

"Domnul primar Mazăre dovedeşte că habar nu are care sunt procedurile de absorbţie a fondurilor europene, ceea ce poate fi grav pentru un primar. Domnia sa afirmă că la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului zac de mai multe luni proiecte depuse de domnia sa. Nimic mai neadevărat. Dânsul a depus cinci proiecte la Agenţia de Dezvoltare Regională de care aparţine, organism care nu are nimic de-a face cu ministerul nostru şi care, potrivit reglementărilor în vigoare, verifică proiectele, după care le trimite mai departe la autoritatea de management", a precizat Oprea.

Purtătorul de cuvânt al MDRT a mai spus că Mazăre are antamate în total 12 proiecte prin Programul Operaţional Regional (POR), dintre care doar unul a ajuns la minister şi a fost deja semnat, iar cinci sunt la ADR.

"Noi aşteptăm şi celelalte şase proiecte pe care domnul primar a promis că le va depune la minister şi despre care nu am mai primit niciun semn. Prin urmare, ca să fie clar, domnul Mazăre are antamate 12 proiecte prin Programul Operaţional Regional, dintre care a depus la minister unul singur şi acesta a fost semnat", a precizat Oprea.

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a afirmat, joi, că o va reclama pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Comisia Europeană, dar şi la premierul Emil Boc, pe motiv că blochează proiectele cu fonduri europene înaintate spre aprobare de către Primăria Constanța. Primarul a făcut aceste declaraţii la inaugurarea lucrărilor unei parcări supraterane în Constanța, în zona Spitalului Județean, realizată cu fonduri europene, transmite corespondentul NewsIn.

"Singurul lucru care nu-mi place la acest proiect este faptul că a trebuit să aşteptăm cu el şase luni la Ministerul Dezvoltării până când a fost aprobat. Am semnat finanţarea cu tanti Nuţi şi cu Boc acum patru luni de zile, iar proiectul a fost depus la minister cu şase luni înainte", a spus Mazăre.

Edilul constănţean a susţinut că primăria are mai multe proiecte care "zac la minister". "O s-o pârăsc pe tanti Nuţi atât primului-ministru, cât şi Comisiei Europene, pentru că mai avem proiecte care sunt depuse, asemenea celui cu parcarea, toate gata... avize... licitaţii... tot ce trebuie, până la autorizaţie de construcţie, dar care zac la minister", a mai spus Mazăre, care a completat că intenționează să facă acest lucru în termen de trei săptămâni.

Primarul a dat și o explicație pentru care Elena Udrea nu i-ar aproba proiectele. "Nu-mi aprobă proiectele ca să poată spune ea că eu nu depun proiecte europene", a spus edilul constănţean.

Alte proiecte cu fonduri europene despre care Radu Mazăre spune că sunt depuse spre aprobare la Ministerul Dezvoltării sunt cel referitor la lărgirea la patru benzi a drumului care leagă Mamaia de Năvodari și cel al reabilitării falezei Cazinoului Constanța. Potrivit lui Mazăre, MDRT a explicat amânările prin faptul că nu are evaluatori pe partea tehnică pentru proiectele europene pe Axa 1 din POR.

Proiectul pentru parcarea supraetajată pe care a vizitat-o Radu Mazăre joi a fost semnat în aprilie 2011.
Categorie articol: 

Comentarii