Mergi la conţinutul principal

Soarta profesorilor acuzaţi de luare de mită va fi decisă mâine

Contestaţia împotriva măsurilor dispuse de prima instanţă, în cazul profesorilor suspectaţi că au trucat rezultatele examenului de
bacalaureat, se va judeca mâine, 16 octombrie. Cei care vor da soluţia în acest caz sunt judecătorii Curţii de Apel Galaţi, unde a ajuns dosarul. Joia trecută, judecătorii Tribunalului Galaţi au respins propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi, care a cerut arestul preventiv şi au dispus măsura arestului la domiciliu pentru inculpata Diaconescu Manuela Mirela, inspector şcolar specializarea matematică, iar faţă de ceilalţi doi inculpaţi, profesorii Damian Valentin şi Haret Daniela, măsura preventivă a controlului judiciar. DNA a contestat decizia instanţei.
Pe data de 8 octombrie, pe numele celor trei profesori au fost
emise mandate de reţinere, pentru 24 de ore, aceştia fiind
suspectaţi că au luat o şpagă de 2.500 de lei pentru a-l declara
admis la examenul de bacalaureat pe elevul Iulian Văsii, unul dintre candidaţii care nu reuşea cu niciun chip să ia bacalaureatul.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina inspectorului şcolar Diaconescu trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită. Damian Valentin Florin, profesor corector la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, este acuzat de infracţiunea de luare de mită, la fel şi Haret Daniela, tot profesor corector la Colegiul Tehnic Panait Istrati din Brăila. De asemenea, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Văsii Iulian, acuzat de infracţiunea de dare de mită. "La data de 28 august 2014, inculpaţii Haret Daniela şi Damian Valentin Florin, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector şcolar la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, au solicitat şi au primit, de la inculpatul Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărţit-o. Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât, la teza scrisă susţinută la disciplina matematică, inculpatul Văsii Iulian, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat", se preciza în comunicatul DNA.
IIulian Văsii face parte dintre candidaţii din alte promoţii care nu reuşesc cu niciun chip să ia bacalaureatul. El a susţinut acest examen şi în 2012 şi în 2013, dar nu a obţinut notă de trecere. Abia în 2014, în toamnă, a obţinut media 6,1, dar, se pare, cu ajutor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro