Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soţia lui JFK a vorbit despre viaţa la Casa Albă şi ultimele zile ale preşedintelui

Interviurile au fost realizate la doar câteva luni după asasinarea preşedintelui Kennedy, care a avut loc în 1963. Cele opt ore şi jumătate de materiale audio, grupate în şapte interviuri, au fost realizate de istoricul Arthur M. Schlesinger, scrie dailymail.co.uk.

Jackie Kennedy a sigilat aceste materiale şi i-a lăsat fiicei sale, Caroline, instrucţiuni ca acestea să fie date publicităţii la timpul potrivit.

Caroline Kennedy a declarat că a ales să facă publice înregistrările deoarece scrie o carte bazată pe aceste interviuri, cu ocazia aniversării a 50 de ani de preşedinţie a tatălui său.

"Mama a luat foarte în serios obligaţia de a păstra documentele care ilustrează istoria administraţiei tatălui meu, iar aceste interviuri sunt rezultatul acestui lucru", a declarat Caroline Kennedy.

În conversaţiile sale cu istoricul Schlesinger Jackie Kennedy vorbeşte despre rolul său ca primă doamnă a SUA, despre familia sa şi despre viaţa la Casa Albă. De asemenea, Jacqueline vorbeşte despre evenimentele politice majore de la acea vreme, dar şi despre ultimele zile din viaţa preşedintelui Kennedy.

Materialele vor fi difuzate de postul de televiziune ABC începând cu luna septembrie. De asemenea, casetele vor fi vândute împreună cu cartea "Jacqueline Kennedy: Conversaţii istorice despre viaţa cu John F. Kennedy".

După asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, Jackie, una dintre cele mai stilate femei din lume, s-a căsătorit cu magnatul Aristotel Onasis şi a murit de cancer în 1994.
Categorie articol: 

Comentarii