Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Soţia şi fiica unui lider al Hamas, ucise într-un raid aerian

Într-un mesaj postat pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numărul doi în Biroul Politic al Hamas, nu oferă niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif, soţul şi tatăl victimelor.
El a scris, în schimb, că Israelul "caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas". Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilanţ precedent, care menţiona trei morţi în urma efectuării unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza, şi au anunţat că victimele sunt o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani. În plus, 45 de persoane au fost rănite în atac, au precizat serviciile de salvare.
Mohammed Deif a devenit şeful aripei armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Chéhadé, survenită în 2002 în urma unui raid.
Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze pe Mohammed Deif, fără să reuşească.
De peste 20 de ani, Mohammed Deif, născut în 1965 în tabăra de refugiaţi de la Khan Younes (sud), este implicat în loviturile cele mai dure aplicate Israelului, şi anume în răpiri de militari, atentate sinucigaşe, tiruri de rachete sau în săparea unor tuneluri folosite pentru atacuri.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii