Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SMS RO - ALERT: Nu vă panicaţi, e doar un exerciţiu!

brăilenii din municipiu şi judeţ vor primi, începând de vineri, 21 septembrie, şi până miercuri, 26 septembrie, pe telefoanele mobile, mesaje de avertizare de la ISU • nu vă alarmaţi!, este vorba doar de o testare a Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”

 

După ce a fost lansat în data de 15 septembrie 2018, portalul web ro-alert.ro -  aplicaţia RO-ALERT, ce are drept scop avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă, se află încă în perioada de teste. Astfel, până pe 28 septembrie se va desfăşura, la nivel judeţean şi naţional, testarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila anunţă că, pentru populaţia din zona de competenţă, testarea sistemului se va desfăşura conform următorului plan: vineri, 21 septembrie, ISU Brăila va transmite la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj către populaţia din localităţile Ianca, Făurei, Însurăţei şi Măxineni, adică acele unităţi administrativ teritoriale unde se află subunităţi de intervenţie, iar în intervalul orar 17.00 – 19.00 către o porţiune din municipiul Brăila. Luni, 24 septembrie, ISU Brăila va transmite, la ordinul IGSU, în intervalul orar 10.00 – 12.00 sau 17.00 – 19.00, un mesaj către toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ. În fine, miercuri, 26 septembrie, IGSU va transmite către toate unităţile administrativ teritoriale din România, în intervalul orar 10.00 – 12.00, un mesaj de la sediul Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), respectiv în intervalul orar 17.00 – 19.00 un mesaj de la sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

ISU informează că site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populaţiei şi detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast (transmisii celulare), cât şi posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepţionarea mesajelor difuzate în situaţii de urgenţă.

Mesajele RO-ALERT pot fi recepţionate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a reţelelor publice de comunicaţii mobile şi nu este necesară instalarea unei aplicaţii pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcţionează indiferent dacă utilizatorul deţine servicii de tip abonament sau prepay, iar recepţionarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone ameninţate de situaţii de urgenţă şi este particularizat în funcţie de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui şi a numărului de telefon al utilizatorului.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Categorie articol: 

Comentarii