Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slujba de "Inaltarea Sfintei Cruci", la Penitenciarul de la Tichilesti

Ieri, la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti a fost organizata o expozitia de desene pe teme religioase, care a reunit 200 de lucrari. Dintre acestea, cele mai bune lucrari au fost premiate, dupa cum a relatat instructorul de educatie pentru resocializare din cadrul Biroului de Reintegrare Sociala, Titi Mircea, care a organizat aceasta actiune.
Pe linga desene, au fost expuse si cele mai bune icoane realizate - din materiale reciclabile - de minori si de catre tinerii detinuti, sub indrumarea instructorilor de educatie Iulian Stroe si Viorel Cotet.
Potrivit declaratiei psihologului unitatii, Sita Popa, care a coordonat atit concursul, cit si expozitia de desene si icoane, "tot mai multi dintre detinuti si-au manifestat interesul pentru aceasta actiune si au dorit sa participe fie cu desene, fie cu icoane".
Totodata, parintele capelan Sorin Plesa a oficiat Sfinta Liturghie cu ocazia sarbatorii crestine de ieri. El a explicat tinerilor care au participat la slujba semnificatia acestei sarbatori importante din viata crestinului ortodox.
Demn de remarcat este faptul ca tinerii au realizat cu rabdare si cu multa migala cruciulite, care au fost sfintite tot ieri, de catre preotul Sorin Plesa, in Capela unitatii. Dupa slujba de sfintire, cei care le-au confectionat le-au oferit atit colegilor, cit si cadrelor din penitenciar. "Scopul activitatii «O cruciulita pentru fiecare crestin» a fost acela ca tinerii sa simta bucuria de a darui, caci din a darui se naste nadejdea de a dobindi. Crucea este dragostea lui Dumnezeu fata de om si simbol al biruintei vietii asupra mortii. Cruciulitele oferite de ei sint semne de-ntarire a nadejdii in iubirea lui Hristos, celui care sa afla in temnita: «In temnita am fost si ai venit la Mine!»", a relatat preotul capelan Plesa, care a subliniat ca Tooby-Marian Tackacs, Robert Nistor, Razvan Stinga si Szkipala Ioan au confectionat si au daruit cele mai frumoase cruciulite, cei patru urmind sa primeasca recompense.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii