Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slujbă misionară şi parteneriat. Înaltpreasfinţitul Casian a sfinţit capela de la Spitalul “Veneţia”

• în ziua Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca, ierarhul de la Dunărea de Jos a efectuat o vizită misionară la “Veneţia” şi i-a binecuvântat pe bolnavi • totodată, Înaltpreasfinţitul Casian şi conducerea spitalului au semnat un “Act de cooperare şi de filantropică lucrare” • de vineri, Spitalul “Veneţia” îl are ca ocrotitor pe Sf. Nectarie Taumaturgul    

 

În ziua în care Biserica Ordodoxă îl prăznuia pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul bolnavilor de la Spitalul de Recuperare şi Boli Cronice “Veneţia Medical” din Brăila.

Astfel, în ziua de vineri, 18 octombrie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, însoţit de o delegaţie de la Centrul Eparhial şi de preoţi, a efectuat o vizită misionară la spitalul brăilean unde, împreună cu preoţii slujitori, a săvârşit Taina Sfântului Maslu şi a binecuvântat bolnavii, rugându-se Milostivului Dumnezeu pentru sănătatea lor.

“Părintele Arhiepiscop a mers în fiecare salon pentru a-i binecuvânta pe credincioşii spitalizaţi, pentru a le aduce alinare şi pentru a-i întări în acest greu urcuş al vieţii. Întâlnirea dintre ierarh şi cei internaţi în spital a produs momente de nădejde, că Doctorul sufletelor şi al trupurilor, Hristos Domnul, este permanent prezent în viaţa celor ce Îl cheamă şi aduce raze de lumină, alungând negura neputinţei”, ne-a precizat pr. Rareş Bucur, din cadrul Arhiepiscopiei.

După oficierea Tainei Sf. Maslu, ierarhul le-a vorbit celor prezenţi despre iubirea faţă de semenii aflaţi în suferinţă - cel mai bun medicament, precum şi despre întâlnirea credincioşilor cu Domnul Iisus Hristos, cu Maica Domnului şi cu toţi sfinţii.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinţitul Casian şi conducerea aşezământului brăilean au semnat Actul bisericesc de cooperare şi de filantropică lucrare dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Spitalul “Veneţia Medical”, prin care pacienţii, însoţitorii şi personalul medical vor beneficia de asistenţă duhovnicească permanentă.

De vineri, spitalul îl are ca ocrotitor spititual pe Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul. Înaltpreasfinţitul Casian a sfinţit capela amenajată în cadrul spitalul brăilean şi i-a oferit în dar icoane cu Sfinţi Vindecători, realizate la Muzeul eparhial în cadrul proiectului “Iconari la Dunărea de Jos”. Ierarhul le-a oferit celor prezenţi cărţi de rugăciune şi i-a binecuvântat.

Inaugurat în 2018, Spitalul “Veneţia Medical” este primul spital privat din Brăila. Are o secţie de recuperare neurologie cu 22 de paturi, o secţie recuperare ortopedie-traumatologie cu 16 paturi, o secţie de recuperare respiratorie cu 14 paturi, o secţie de oncologie pentru spitalizare de zi cu 12 paturi, Geriatrie şi gerontologie cu 18 paturi, medicină paleativă cu 64 de paturi şi o bază de tratament pentru recuperare, cu piscină, pentru fizio-kineto-hidroterapie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii