Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slovenia va pune piedică migranţilor

Cei doi membri ai UE şi zonei Schengen au devenit una dintre principalele rute de tranzit pentru migranţii ce traversează Balcanii în direcţia Europei de Vest, aminteşte France Presse.
Austria, care a continuat să-şi înăsprească poziţia în criza migraţiei în ultimele săptămâni, a declarat că va anunţa în această săptămână restricţii de intrare la principalul post de frontieră cu Slovenia.
Anticipând aceste măsuri, Ministerul sloven de Interne a anunţat că restricţionează intrările pe teritoriul sloven. Potrivit televiziunii de stat, restricţiile ar urma să intre în vigoare luni dimineaţă şi numărul de migranţi ce trec în Austria prin punctul de frontieră de la Sentilj va putea fi redus la 1.000 pe zi.
„Am informat Croaţia, care a transmis altor două ţări (Serbia şi Macedonia) aflate pe ceea ce se numeşte ruta Balcanilor de Vest", a declarat ministerul sloven într-un comunicat.
Hermann Muhr, purtătorul de cuvânt al Ministerului austriac de Interne, a confirmat duminică pentru AFP că „o serie de măsuri restrictive vor fi anunţate în această săptămână, inclusiv o cotă zilnică de migranţi, în conformitate cu ceea ce Germania deja este pe punctul de a face".

 
Categorie articol: 

Comentarii