Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slovenia a înregistrat primul deces provocat de gripă porcină

Pacienta, o femeie în vârstă de circa 50 de ani, care suferea de o boală cronică, a fost infectată cu virusul A(H1N1) şi internată vineri în capitală. Starea sa fusese calificată vineri drept gravă de medici.
"Decesul a fost provocat de complicaţii ale bolii sale cronice, din cauza infectării cu virusul gripei porcine", a declarat o purtătoare de cuvânt a spitalului din Ljubljana, citată de site-ul 24ur.
Potrivit presei locale, pe lângă pacienta care a decedat, alte patru persoane care prezintă simptome de gripă porcină sunt internate în prezent.
Luni, autorităţile medicale slovene au lansat o campanie de vaccinare voluntară a populaţiei împotriva gripei porcine, acordând prioritate persoanelor care suferă de boli cronice şi care sunt cele mai expuse la acest virus.
Slovenia, ţară cu două milioane de locuitori, a comandat circa 1,3 milioane de doze de vaccin, dar nu intenţionează să vaccineze întreaga populaţie. În plus, cetăţenii care vor să se vaccineze vor trebui să plătească şapte euro, statul acoperind numai o parte din cheltuielile acestei campanii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii