Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slavă Domnului! S-au redeschis bisericile

• marţi, premierul Ludovic Orban a anunţat că slujbele religioase se vor oficia şi în interiorul lăcaşurilor de cult • purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a salutat decizia Guvernului, precizând că Biserica Ortodoxă Română “va respecta exemplar regulile sanitare şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor” • tot marţi, în cadrul rugăciunii de seară, ÎPS Casian I-a mulţumit Domnului • la Viziru, credincioşii care vin la biserică vor primi gratuit măşti de protecţie 

 

Rugăciuni de mulţumire înălţate către Dumnezeu imediat după decizia premierului Ludovic Orban de a se permite oficierea slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult închise de la declanşarea pandemiei. Marţi, 16 iunie 2020, în cadrul rugăciunii de seară de la Centrul Eparhial, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a înălţat rugăciuni de mulţumire către Dumnezeu, pentru deschiderea bisericilor din ţară şi din eparhie. Vestea redeschiderii bisericilor s-a răspândit în toate parohiile brăilene, iar credincioşii abia aşteaptă să se roage în sfântul lăcaş şi nu în ploaie, aşa cum se întâmpla până acum.

“Dragi vizireni, de astăzi slujbele vor fi săvârşite în biserică, respectând normele de distanţare în vigoare. Astfel, vom avea mască şi vom păstra distanţa sanitară aferentă! Cei care nu aveţi mască, veniţi aşa, că vă vom da noi. Pe această cale, vreau să mulţumesc tuturor care au donat bani pentru achiziţionarea materialelor, dar şi celor care au confecţionat măştile! Tuturor să le răsplătească Dumnezeu pentru tot efortul depus! Aşa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”, este mesajul postat, ieri, de Virgil Burcuş, conducătorul Corului Nectar al Parohiei Viziru de Jos, judeţul Brăila, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Grupul de iniţiativă din Viziru. Pregătiri pentru oficierea slujbelor în biserici şi pentru primirea credincioşilor în sfintele lăcaşuri până mai ieri goale se desfăşoară în toate parohiile brăilene.  

Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare, a transmis, marţi, 16 iunie, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, prin intermediul Agenţiei de ştiri Basilica.ro.

Vasile Bănescu a mai afirmat că Biserica Ortodoxă Română “va respecta exemplar regulile sanitare şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi”.

 
Categorie articol: 

Comentarii