Mergi la conţinutul principal

Slalom printre indiferenţă şi promisiuni

Dar, ştiţi cum se spune, peştele de la cap se împute. Dacă pentru autorităţile locale deszăpezirea oraşului înseamnă doar curăţarea arterelor principale, de ce ar ieşi locuitorii cu o lopată să cureţe trotuarul din faţa casei sau din jurul blocului? De ce să nu lăsăm natura să îşi facă datoria? Din acest punct de vedere, în ultimele două săptămâni, natura şi-a făcut datoria din plin. Au fost zile de adevărată primăvară, cu temperaturi care au topit zăpada şi au dezgheţat ţurţurii de la streaşina Primăriei. Dar, tot ce a făcut natura, nu a fost suficient. Autorităţile locale şi firmele cu care acestea au bătut palma pentru deszăpezire nu au lucrat decât "de ochii soacrei", pe arterele circulate ale oraşului, dar nici în acest caz pe toate străzile. Centrul vechi al Brăilei, de exemplu, cu fosta stradă Regală, este şi acum acoperit de un morman imens de zgură, zăpadă acoperită cu mormane de gunoaie, iar trecătorii fac slalom pe trotuare, printre dâmburile de gheaţă din faţa unor magazine. Ce să mai vorbim despre străzile sau aleile din cartiere? La primele ore ale dimineţii, sau când se lasă întunericul şi frigul geruieşte peste straturile de zăpadă, brăilenii sunt nevoiţi să facă adevărate exerciţii de echilibristică, dacă nu vor să ajungă la destinaţie cu mâinile sau picioarele fracturate. Să înţeleg că, pe lângă contractele semnate cu firmele de deszăpezire, Primăria a semnat un pact şi cu secţia de Ortopedie, pentru a creşte rulajul pacienţilor pe numărul de paturi în acest sezon? Cu siguranţă, bătrânii sau bolnavii care abia reuşesc să iasă din casă în aceste zile, se gândesc intens la votul pe care l-au dat pentru gospodarul-şef al oraşului. Dacă alegerea primarului s-ar fi făcut într-o perioadă de iarnă, străzile sau aleile care duc la şcolile sau grădiniţele din cartier, acolo unde se află secţiile de votare, ar fi fost acum curăţate, iar copiii nu ar mai fi nevoiţi să patineze printre mormane de zăpadă şi gunoaie îngheţate.
În timp ce brăilenii se plâng de situaţia existentă în oraş, primarul Aurel Simionescu dă note firmelor de deszăpezire - RER, Braicata şi Eco - şi face promisiuni că, dacă prestaţia firmelor respective se ridica la 7, maxim 7,5, la acelaşi nivel va fi şi facturarea serviciilor prestate. Adică, dacă strada este curăţată de zăpadă în proporţie de 75%, atunci şi plata se va face în proporţie de 75%, preciza edilul-şef.
"O să încercăm să mai cărăm din munţii de zăpadă, ca să eliberăm intersecţiile ca şi vizualizare. Dar asta o discutăm sâmbătă şi duminică. Atunci mi-am propus să facem o treabă din aceasta, pentru că şi traficul ar trebui să fie puţin mai lejer, iar temperatura mai ridicată", anunţa în urmă cu zece zile primarul Brăilei. De atunci, au trecut două zile de sâmbătă şi două de duminică, traficul a fost mai lejer, temperatura a fost mai ridicată, dar în oraş nu s-a întâmplat nimic. Firmele de deszăpezire nu au ajuns încă pe străzile lăturalnice, pe arterele principale încă sunt munţi de zăpadă acoperiţi de mizerie, iar utilajele care patrulau prin oraş cu lama ridicată, fără a îndepărta efectiv zăpada de pe carosabil au dispărut din peisaj. În aceste condiţii, cum se va face facturarea serviciilor prestate?

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro