Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatie neclara la CF Braila

Pe data de 5 decembrie antrenorul principal al CF Braila, Ionel Iuga, si-a tinut promisiunea facuta dupa meciul de la Botosani, din ultima etapa a turului, si a sustinut o conferinta de presa al carui subiect, normal, a fost viitorul sau pe banca tehnica a echipei fanion a orasului nostru.
Ieri, Iuga a implinit 52 de ani, drept pentru care ii mai transmitem inca o data un calduros "La multi ani", si in loc sa sarbatoreasca evenimentul cu familia si prietenii, a raspuns intrebarilor referitoare la viitorul fotbalului brailean.
Antrenorul a facut o analiza a rezultatelor obtinute de CF Braila si considera ca acestea au fost in concordanta atit cu valoarea lotului cit si cu conditiile oferite de conducerea locala.
"Am preluat echipa inaintea partidei cu Gloria Buzau si am incercat, bineinteles mai mult mental, sa-i motivez pe jucatori. Dar mi-am dat seama ca este foarte greu ca o echipa care abia cistiga cu 1-0 o partida amicala cu juniorii I sa se poata impune in fata unei formatii care spulberase in acea saptamina pe Sportul Studentesc. Si cu toate acestea, daca arbitrajul ar fi fost impartial, puteam sa ne impunem in fata buzoienilor. La Ploiesti am jucat bine, dar o greseala individuala ne-a privat de un rezultat pozitiv si apoi am luat o prima gura de oxigen in urma victoriei cu 2-0 in fata echipei FC Snagov. A urmat infringerea dureroasa de la Modelu, insa mai dezamagitoare pentru mine a fost evolutia jucatorilor in meciul de pe teren propriu cu Delta Tulcea, partida care sint convins ca s-ar fi incheiat cu un scor fluviu in favoarea oaspetilor nostri daca la pauza, Huseyin Tekinalp nu discuta cu jucatorii. Am cistigat la Sacele, dar nu o pot considera ca pe o performanta extraordinara, din moment ce si alte formatii au cistigat pe terenul Preciziei, si apoi am cedat doua puncte pe teren propriu vecinilor de la Dunarea Galati. Huseyin Tekinalp le-a oferit jucatorilor o prima modica si am invins surprinzator pe FCM Bacau. Cu toate ca a invins doua ex-divizionare A in acest tur de campionat, CF Braila este in zona retrogradarii, iar situatia nu este chiar atit de usor de remediat.
Lipsa unui lot valoros si cea a fondurilor financiare necesare activitatii de performanta sint cauzele care au produs regresul fotbalului brailean", a fost concluzia antrenorului Iuga.

Iuga este in continuare optimist, insa nu exclude ipoteza unei demisii

Antrenorul CF Braila nu se da batut si continua sa spere ca situatia va reintra in normalitate si ca va reusi sa recladeasca o echipa capabila sa se bata pentru evitarea retrogradarii in retur. Ionel Iuga a facut si o lista cu prioritati pe care se regasesc jucatori crescuti si lansati in fotbalul mare la Braila cum ar fi Viorel Gheorghe, actualul atacant al FC-ului din Brasov, Vasilica Gheorghe de la Dunarea Giurgiu, ambii crescuti in curtea Petrolului Ianca, portarul Olteanu si, nu in ultimul rind, Nicu Ciocea, singurul care se pare ca deja si-a dat acordul de a reveni la CF Braila, dupa ce a fost alungat in vara de Ion Gigi. Totusi, Iuga ia in calcul si varianta de a renunta la postura de antrenor daca situatia financiara a echipei nu se imbunatati.
"Am venit la CF Braila pentru a face ceva pentru fotbalul de pe plan local si nu pentru bani. Am facut tot felul de planuri de viitor, dar totul depinde de sustinerea financiara, pentru ca este imperios necesar sa transferam cel putin cinci jucatori si aici intra un portar, un fundas central, un coordonator de joc si doi atacanti. Daca pina pe 25 decembrie vom primi fondurile de care avem nevoie, imi voi continua activitatea la CF Braila, altfel ma voi vedea nevoit sa renunt la functia de antrenor al echipei fanion a orasului", a mai adaugat I. Iuga.

"Trebuie sa actionam pe doua fronturi, sa refacem baza materiala si pe cea umana", este de parere Ivan Dinu

Prezent la conferinta de presa, Ivan Dinu, cel care practic conduce activitatea la CF Braila, conditioneaza raminerea sa de aceeasi spinoasa problema financiara.
"Vrem sa stim daca se vrea sa se faca un fenomen din fotbal sau nu. Noi trebuie sa actionam pe ambele fronturi, sa refacem baza materiala, deoarece stadionul Municipal sta sa se prabuseasca, iar pe de alta parte pe cea umana, si anume crearea unei echipe competitive in care sa activeze cit mai multi jucatori braileni. Toate aceste nu se pot insa realiza daca nu vom fi sprijiniti financiar. Voi continua sa astept acest sprijin pina pe 25 decembrie dupa care, in functie de atitudinea conducerii locale, am sa iau decizia definitiva", a declarat Ivan Dinu, managerul CF Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii