Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Situatia tensionata dintre sindicat si conducerea Penitenciarului nu s-a solutionat

Astazi expira termenul stabilit in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii din data de 8 februarie cind subiectul de analiza a fost memoriul realizat de structura teritoriala a "Cartel Alfa" in care acuza abuzuri si presiuni savirsite de administratie impotriva sindicatului de la Penitenciarul Braila si liderului acestuia, precum si lipsa de transparenta decizionala a conducerii penitenciarului. Asa cum ne-a explicat, ieri, Octavian Georgescu, liderul local al "Cartel Alfa", in tot acest rastimp, administratia penitenciarului nu a facut nimic in sensul stingerii conflictului cu organizatia sindicala. "Deocamdata nu s-a schimbat nimic comparativ cu situatia reclamata in sedinta Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii. Noi am facut o adresa catre institutia prefectului prin care am informat cu privire la situatia de fapt. Ce-i drept, mai e o zi pina la expirarea termenului si calea spre dialog este inca deschisa. Daca totusi nu se va intimpla nimic, adica, asa cum am cerut in Comisia din data de 8 februarie, reabilitarea morala si materiala a liderului Sindicatului "Sinpen 2006", Marian Raileanu, vom cere punerea in aplicare a rezolutiei stabilite in acea sedinta, potrivit careia ar urma sa fie informata Administratia Nationala a Penitenciarelor, dar si Ministerul Justitiei cu privire la situatia de la Braila", a subliniat Georgescu.
Practic, in sedinta CSD de la inceputul lunii, cele doua structuri sindicale acuzau conducerea penitenciarului ca in urma atitudinii ferme a lui Raileanu de condamnare a abuzurilor administratiei Penitenciarului Braila, aceasta a demarat o campanie de obstructionare a activitatii sindicale, fortind sindicatul sa ia masuri extreme, amintind de declansarea de catre sindicalist, in noiembrie anul trecut, a grevei foamei. Nici dupa aceasta actiune de protest relatia nu s-a detensionat, sindicalistii acuzindu-l pe directorul penitenciarului magistratul Gheorghe Cucu ca ar fi declansat o noua serie de abuzuri, indreptate fatis impotriva liderului sindical.
Reamintim ca desi conducerea Penitenciarului a respins toate acuzatiile si a explicat ca nu exista o stare conflictuala in relatia cu sindicatul, membrii CSD au concluzionat ca toate problemele sint generate de lipsa de comunicare intre cei doi parteneri de dialog social. "Avem doua variante: fie stati de vorba si lamuriti lucrurile la dumneavoastra in unitate, fie facem apel la nivel central adica la Ministerul de Justitie si Administratia Nationala a Penitenciarelor sa vina sa verifice toate aspectele reclamate", a spus prefectul judetului Nicolae Mitroi la incheierea sedintei CSD din 8 februarie.
Categorie articol: 

Comentarii