Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sistemul RO-ALERT, verificat pas cu pas pe teritoriul judeţului Brăila

• Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă testează aria de acoperire a sistemului • abonaţii vor primi un mesaj prin care sunt înştiinţaţi că e vorba doar despre un test, deci nu trebuie să se alerteze

 

În această perioadă, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă efectuează teste pentru a verifica aria de acoperire ale Sistemului RO-ALERT. La nivelul judeţului Brăila, acţiunea a început pe 18 iulie şi se va finaliza pe 30 iulie. Astfel, în data de 18, s-a transmis un mesaj către abonaţii din zona oraşului Ianca. Pe 19 iulie, au fost avertizaţi abonaţii din trei comune aflate la limita de judeţ, respectiv Salcia Tudor, Măxineni şi Siliştea.

Luni, 22 iulie, inspectoratul brăilean va transmite, între orele 10.00 - 12.00, un mesaj către 20 localităţi: Tichileşti, Traian, Tudor Vladimirescu, Movila Miresii, Romanu, Gemenele, Scorţaru Nou, Râmnicelu, Suteşti, Bordei Verde, Unirea, Gropeni, Tufeşti, Viziru, Însurăţei, Zăvoaia, Dudeşti, Cireşu, Victoria, Berteştii de Jos.

Marţi, pe 23 iulie, în intervalul orar 09.00 - 12.00, se va transmite un mesaj către  zone formate prin unirea punctelor de intersecţie a trei localităţi, după cum urmează:

- Zona 1 - Suteşti, Ianca, Mircea Voda

- Zona 2 - Traian, Unirea, Gropeni

- Zona 3 - Siliştea, Măxineni, Romanu

- Zona 4 - Scorţaru Nou, Măxineni, Salcia Tudor.

Miercuri, 24 iulie, tot în intervalul orar 9.00 - 12.00, se va transmite un mesaj către toate Unităţile Administrativ Teritoriale aflate la limita zonei de competenţă, adică cele care se învecinează cu localităţi din alte judeţe.

Pe 25 iulie, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) Bucureşti va transmite către întreg teritoriul naţional, în intervalul orar 10.00 -12.00, un mesaj de la sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Vineri, 26 iulie, între orele 9.00 şi 12.00, ISU Brăila va transmite un mesaj către toată zona de competenţă, deci în tot judeţul.

Pe 29 iulie, în intervalul orar 10.00 - 12.00, IGSU va transmite un  mesaj către UAT-urile care se află în interiorul unui cerc cu raza de 50 km, şi va cuprinde UAT-uri din judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

În fine, în data de 30 iulie, în intervalul orar 9.00 – 12.00, inspectoratul va transmite un mesaj către toată zona de competenţă.

Potrivit Biroului de Presă al ISU “Dunărea” Brăila, acţiunea are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepţia medajelor RO-ALERT şi care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepţiona următorul mesaj “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie”.

Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor mobile.
Categorie articol: 

Comentarii