Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sistemul “Unda verde”, o soluţie pentru traficul tot mai aglomerat din Brăila

• propunerea implementării unui astfel de proiect vine de la fostul senator şi consilier local brăilean Ionel Alexandru, care insistă pe ideea unui sistem centralizat de monitorizare a traficului în oraşul nostru • iar primul pas către acest deziderat, consideră ex-parlamentarul, este implementarea undei verzi pe arterele principale din Brăila • Alexandru susţine că are deja documentaţia pentru proiect şi că i-o poate pune oricând la dispoziţie edilului-şef, dacă acesta doreşte

 

După ce l-a lăudat pe primarul Marian Dragomir pentru înfiinţarea diviziei proprii de asfaltări a Primăriei Brăila, fostul senator Ionel Alexandru a afirmat că un alt proiect mai vechi, dezbătut în trecut în CLM, ar putea să fie “reşapat”. Este vorba despre implementarea unui sistem centralizat de monitorizare a traficului din Brăila, începând cu un prim pas: introducerea undei verzi pe toate arterele principale din oraş. Alexandru a ţinut să sublinieze că în perioada când era consilier municipal a lucrat la acest proiect, a reuşit să strângă şi o echipă de oameni care ar putea să se ocupe de asta, însă ideea sa nu a părăsit nici până azi sertarele birourilor celor responsabili. Ex-parlamentarul a dorit să îi transmită primarului Marian Dragomir că încă mai are toate datele strânse la vremea respectivă pentru acest proiect şi că i-l poate pune oricând la dispoziţie dacă doreşte.

“De aceeaşi opoziţie ca ideea înfiinţării unui serviciu de asfaltări al Primăriei, s-a lovit din păcate şi propunerea mea privind sistemul centralizat de monitorizare a traficului brăilean, care zace şi acum în sertarele directorului Iuliana Neagu de la Direcţia de Strategii a Primăriei, tot din 2013 şi până în prezent. De aceea, solicit pe această cale domnului primar Marian Dragomir, care văd că este foarte interesat de buna gospodărire a oraşului, să pună în practică acest proiect. În prima fază s-ar putea realiza cu costuri foarte mici, sub forma undei verzi. Aceasta s-ar putea aplica pe principalele artere din municipiu. Se pretează Calea Călăraşilor, Calea Galaţi, Bulevardul Dorobanţilor şi Strada Şcolilor. Cu această undă verde s-ar ajunge, de exemplu, în numai cinci minute de la Primăria Brăila la mall şi nu în 15 - 20 de minute, sau chiar mai mult, cât se face în prezent. Îi stau la dispoziţie primarului dacă este interesat de documentaţie şi de oamenii necesari pentru a realiza această undă verde, în prima fază. Cel puţin până la sistemul acela centralizat de monitorizare”, a declarat Alexandru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii