Mergi la conţinutul principal

Sistemele de irigaţii revin pe linia de plutire. ANIF Brăila face angajări

• sunt scoase la concurs 30 de posturi de electromecanici şi agenţi hidrotehnici, muncitori calificaţi ce vor fi încadraţi cu salarii cuprinse între 2.400 şi 3.200 lei, brut • în ultimii ani, s-au făcut investiţii masive în reabilitarea unor staţii de pompare şi decolmatarea unor canale de aducţiune a apei • în acest context, numărul salariaţilor ANIF Brăila a crescut constant, ajungând de la 136, în 2012, la 360, în prezent • investiţiile şi-au făcut efectul, astfel că, anul acesta, filiala brăileană a ANIF are capacitatea de a livra apă pentru irigaţii pe o suprafaţă de 240.000 hectare

 

După o lungă perioadă în care sistemul de irigaţii de pe raza judeţului Brăila s-a degradat continuu, fiind lăsat pradă hoţilor şi lipsit de cele mai minime investiţii, situaţia pare să revină pe făgaşul normal în ultima vreme. În momentul de faţă, filiala brăileană a Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare scoate la concurs 30 de posturi de agent hidrotehnic şi electromecanic staţii de pompare. Este vorba despre muncitori calificaţi care, în funcţie de vechimea în muncă şi experienţă, vor fi încadraţi cu salarii cuprinse între 2.400 şi 3.200 lei, brut.

Angajările se fac după ce, pe parcursul anului trecut, au fost reabilitate şi repuse în funcţiune patru staţii de repompare, dintre care una se află în zona satului Vultureni, una este situată în apropierea satului Pribeagu, una este poziţionată lângă drumul Ianca - Surdila Greci, iar cea de-a patra se găseşte între localităţile Surdila şi Ruşeţu. După cum ne-a explicat directorul Vasile Turcitu, cei mai mulţi dintre angajaţii care vor ocupa posturile scoase în prezent la concurs vor fi repartizaţi la cele patru staţii, iar ceilalţi vor completa schema de personal de la celelalte staţii de irigaţii existente pe raza judeţului, în administrarea ANIF. “Avem nevoie de oameni pentru întreţinerea staţiilor, dar şi pentru paza acestora, în contextul în care contractul cu firma de pază a fost reziliat recent”, ne-a precizat directorul Turcitu.

Potrivit acestuia, în ultimii ani numărul angajaţilor ANIF Brăila a crescut în mod constant. Astfel, dacă în 2012 existau 136 de salariaţi, anul acesta, după ce se va finaliza concursul pentru cele 30 de posturi noi, numărul angajaţilor va ajunge la 360. Şi staţiile de pompare sunt reabilitate şi repuse în funcţiune într-un ritm susţinut. De la 30 câte funcţionau în 2012, în prezent sunt funcţionale 48, iar investiţiile continuă. Pe lângă staţiile de pompare, se acţionează şi pentru  decolmatarea sau modernizarea unor canale de aducţiune a apei.

În urma investiţiilor şi angajărilor din ultima perioadă, suprafaţa pe care ANIF o poate iriga pe raza judeţului Brăila este în continuă expansiune. Anul trecut, s-au irigat 230.000 hectare de teren arabil, iar anul acesta se poate livra apă pentru o suprafaţă totală de 240.000 hectare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro