Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sistem informatic performant pentru urmărirea stării de sănătate a brăilenilor

Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean Brăila au aprobat, ieri, implementarea proiectului comun "Noi servicii E - Sănătate în judeţul Brăila". Beneficiarii acestui proiect sunt Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon", Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila.
Proiectul propune implementarea unui sistem informatic integrat, la nivelul instituţiilor implicate, care va asigura atât îmbunătăţirea suportului decizional în cadrul instituţiilor cât şi monitorizarea şi trasabilitatea în timp real a stării de sănătate a pacienţilor la nivel judeţean. Mai precis, în cadrul celor 12 luni de derulare a proiectului se va realiza un sistem de gestiune integrat al dosarului medical electronic unic al pacientului, dar şi o bază de date medicale unice centralizate, ce va fi utilizată în vederea monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor din judeţul Brăila. Totodată, va fi pus la dispoziţia brăilenilor un portal web de accesare a informaţiilor cu caracter medical. De asemenea, se va realiza o platformă informatică comună între cele 3 unităţi sanitare publice, prin implementarea de noi module de management medical, management financiar contabil şi administrare, arhivare, urmărire şi back - up.
Valoarea proiectului se ridică la 7.600.000 de lei (76 miliarde lei vechi), din care 6.000.000 reprezintă fonduri nerambursabile puse la dispoziţia autorităţilor locale prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competivităţii Economice".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii