Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sinucidere misterioasa a unui comisar de Politie

Soc in Politia braileana. Un ofiter din cadrul Serviciului Management Resurse Umane al Politiei judetului, care raspundea de dosarele tuturor cadrelor din Inspectorat, comisarul Dumitru Pirlog, s-a sinucis duminica, spinzurindu-se in garaj. Nu a lasat nici un bilet, potrivit comenzii Inspectoratului, insa si-a pregatit in amanunt gestul final. Si-a lasat familia si fratele venit din Bucuresti, acasa, dupa ce au mincat impreuna o friptura la gratar, motivind ca pleaca la serviciu. Potrivit datelor de pina acum, comisarul s-a dus, insa, in jurul orei 11.00, pusca la garaj, unde a pregatit o funie pe care a legat-o cu patru noduri de o grinda metalica, apoi si-a asezat obiectele personale pe capota masinii, intr-o ordine perfecta, a baricadat usa garajului cu un drug din lemn pe interior, dupa care si-a pus capat zilelor.

Avea 18 ani de Politie, din care patru de MRU

Sotia comisarului a intrat in panica atunci cind a vazut ca acesta nu se mai intoarce acasa si ca nici nu raspunde la telefonul mobil. Politistul, in virsta de 44 de ani, a plecat duminica in jurul orei 11.00 de acasa, spunindu-i sotiei ca se duce la serviciu, fara sa dea vreun semn ca ar avea vreun gind sinucigas. Si-a lasat acasa fratele si cumnata, veniti din Bucuresti special pentru a se vedea in week-end. Au stat impreuna la o friptura, chiar si la un sprit, dupa cum ne-a povestit cms.sef Ionel Decu, adjunctul sefului Politiei. Brusc, in jurul orei 11.00, Dumitru Pirlog a plecat, spunind ca merge la serviciu. Inca nu se stie daca politistul, care facea munca de personal, fiind unul dintre cei doi ofiteri cu atributii de acces la dosarele colegilor sai, a plecat de acasa in urma unui apel telefonic sau nu. Cms. sef Decu ne-a spus ca, de fapt, comisarul n-ar fi trecut deloc, duminica, pe la serviciu. Pe inserat, vazind ca barbatul intirzie si ca nu o anuntase ca l-ar retine ceva la serviciu, femeia a telefonat la Politie, pentru a afla unde este sotul sau. Pentru ca nu a primit un raspuns clar si avea un presentiment ca se intimplase ceva rau, femeia s-a grabit catre garajul inchiriat pe strada Uzinei, unde isi tineau autoturismul. Usile metalice ale garajului erau incuiate prin interior si chiar baricadate cu un par din lemn. S-a spus ca femeia ar fi descoperit cadavrul, insa este greu de crezut ca aceasta, singura, ar fi reusit sa deschida usile garajului. Cert este ca, odata ajunsa in fata garajului si sesizind ca usile sint blocate, femeia a alertat Salvarea si Politia, iar in citeva minute, zona s-a umplut de politisti, dar si de gura-casca, care se intrebau ce s-a intimplat in garajul respectiv. "Am auzit ca este un mort. Nu stiu cum a murit, am auzit ca s-a spinzurat, si daca a trecut Salvarea si Politia dupa aceea, e clar ca e ceva de rau.... Am inteles ca sotia dinsului l-a descoperit. Nu stim cine sint, nu stau pe strada noastra, doar au garajul inchiriat aici", ne-a declarat o femeie care statea in strada, curioasa sa afle amanunte.
"Am gasit aici o persoana de sex masculin, in virsta de 44 de ani, decedata prin spinzurare. Este spinzurat de mai multe ore, probabil din cursul diminetii", ne-a declarat dr. Florin Stefan, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, sosit la fata locului.
Potrivit primelor cercetari, anchetatorii sint siguri ca este vorba despre o sinucidere, desi in garaj nu s-a gasit nici un bilet de adio, dupa cum au declarat acestia. In plus, din primele declaratii, se pare ca politistul nu avea nici un fel de probleme, nici in familie, nici la serviciu. "Era un om linistit, echilibrat, tacut, lucra de 18 ani in Politie, a lucrat si la Ordine Publica si la Cercetari Penale, iar de patru ani lucra la Management si Resurse Umane. Raspundea de dosarele cadrelor, tuturor cadrelor. Nu, duminica n-a fost deloc la serviciu si n-a lasat nici un bilet", ne-a relatat cms. sef Decu. Singura problema despre care stia Decu era una de sanatate, respectiv o afectiune respiratorie, insa aceasta nu era de natura sa-i puna in pericol viata sau sa-l determine sa se gindeasca la sinucidere: "Cred ca avea astm sau asa ceva, insa boala nu se agravase, folosea spray din acela". In plus, colegii si familia spun ca barbatul avea probleme de sanatate, insa nu foarte grave, si nu-si explica gestul politistului, care era cunoscut ca un om extrem de echilibrat. "Ne-a surprins, pentru ca este, intr-adevar, un om deosebit. Era deosebit de echilibrat. Este o mare pierdere pentru Politia braileana", a adaugat Decu.
Felul in care arata locul faptei denota ca politistul si-a gindit in amanunt gestul, pregatind totul in asa fel incit, parca, sa nu esueze: a facut opt noduri pe funie, patru la capatul pe care l-a legat de o grinda din fier si patru la nivelul gitului. Si-a asezat in ordine, pe capota masinii, telefonul mobil, cheile si celelalte lucruri personale, intre care si actele, nu si-a scos ceasul, verigheta sau alte bijuterii, insa a baricadat usa cu simt de raspundere, dupa care s-a urcat pe masina si si-a pus latul de git. "Sint probe clare care atesta ca este vorba despre o sinucidere, ca s-a pregatit pentru aceasta actiune", ne-a declarat magistrat Mircea Ionescu, procuror criminalist in cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii