Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sinucidere la Spitalul Judeţean Brăila

Un pacient în vârstă de 58 de ani, internat în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Brăila, s-a aruncat marţi de la etajul al treilea al clădirii şi a decedat la scurt timp. Pacientul Ion D. suferea de afecţiuni psihice şi a ajuns la spital în comă, după ce a ingerat în scop suicidal o mare doză din medicamentele care-i fuseseră prescrise ca tratament pentru afecţiunea sa. Bărbatul a primit îngrijiri medicale specifice în cazul intoxicaţiei voluntare cu medicamente, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde medicii au reuşit să-l scoată din comă, după circa 6 ore. Familia a povestit personalului medical că bărbatul nu era la prima tentativă de suicid. După ce a fost stabilizat, pacientul a fost internat în secţia de Terapie Intensivă, însă gândul sinuciderii nu i-a dat pace nici aici, aşa încât s-a aruncat pe fereastră. Martorii spun că bărbatul, în cădere de la înălţimea de peste 12 metri, era cât pe ce să se prăbuşească peste un muncitor care lucra pe schelă la repararea faţadei spitalului. Puţin a lipsit ca cele trei ceasuri rele de marţi să facă două victime, însă muncitorul a avut noroc. După ce pacientul s-a aruncat de la etajul al treilea al clădirii, personalul medical de la Secţia UPU a sesizat telefonic Poliţia Municipiului cu privire la incident, arătând că victima se afla în stare gravă. În baza sesizării, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului şi a efectuat primele verificări, stabilind că bărbatul s-a aruncat, în curtea interioară a spitalului, de la fereastra salonului în care era internat, înălţimea faţă de sol fiind de 12,5 metri. La scurt timp după eveniment, bărbatul a decedat.
Medicii legişti care au efectuat necropsia au constatat că bărbatul suferise un şoc hemoragico-traumatic, având multiple fracturi costale, de femur, leziuni la plămâni şi hemoragie la cap, toate acestea conducând la deces.
În cauză s-a întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru clarificarea condiţiilor în care s-a produs evenimentul.
Punctul de vedere al conducerii spitalului referitor la acest eveniment nu a putut fi aflat, întrucât, ieri, niciunul dintre directori nu a răspuns la telefon.
Categorie articol: 

Comentarii