Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sint V.I.P. fara alcool"

Aproximativ 600 de elevi care provin din 20 de clase a IX a si a X a de la Grupurile Scolare Industriale "Edmond Nicolau" si "C.D. Nenitescu" au fost beneficiari ai unui proiect derulat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in perioada ianuarie - 15 iunie 2007. Este vorba despre "Sint V.(vigilent) I.(independent) P.(puternic) fara alcool", proiect ce a fost implementat la nivel national de Agentia Nationala Antidrog, in scopul prevenirii consumului de alcool in rindul adolescentilor din grupa de virsta 15 - 17 ani, prin dezvoltarea de abilitati personale si sociale. La nivel local proiectul este implementat pentru a doua oara de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean. Acesta s-a desfasurat si anul trecut la Grupul Scolar Industrial "Panait Istrati" si s-a finalizat cu organizarea unor actiuni in aer liber.
"Obiectivele acestui proiect constau in cunoasterea riscurilor asociate consumului de alcool, identificarea modului in care presiunea grupului influenteaza comportamentul, dezvoltarea abilitatilor de refuz, facilitarea dialogului parinti-copii cu privire la beneficiile unui stil de viata sanatos, fara alcool", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, insp. Elena Nechifor.
Aceste obiective s-au realizat prin desfasurarea de catre profesorii diriginti a patru intilniri cu clasele inscrise in proiect, in cadrul carora au fost abordate patru teme. Este vorba despre "Mit si realitate despre alcool", "Presiunea grupului", "Asertivitatea (abilitatea de a refuza)" si "Organizarea unei activitati de timp liber". Responsabil de acest proiect, care se incheie astazi, ultima zi a anului scolar, a fost specialistul pe probleme de educatie - invatamint din cadrul Centrului Antidrog, Nicoleta Codrescu.
Categorie articol: 

Comentarii