Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul SANITAS ameninta cu greva

Sindicalistii din sistemul sanitar solicita majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2009, asigurarea resurselor bugetare pentru acordrea tuturor drepturilor salariatilor in trimestrul IV 2008, cresterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor de incadrare ale personalului din sanatate cu 50-60%. Printre revendicarile sindicalistilor se mai numara: acordarea primei de vacanta pentru personalul din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masa pentru toti salariatii din sanatate, negocierea si completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federatiei Sanitas dupa aprobarea bugetului pe anul 2009.
La intilnirea de saptamina trecuta, sindicatele din Sanatate nu au primit nici un raspuns concret din partea ministrului Sanatatii cu privire la cererea de majorare a salariilor cu 50 pina la 60%, desi sindicalistii din sistemul sanitar spun ca angajatii din sanatate sint platiti din fondul asigurarilor de sanatate si ca nu cer bani de la alte domenii.
Daca revendicarile lor nu vor fi solutionate, sindicalistii ameninta cu actiuni de protest. Ei sint pregatiti sa organizeze un miting in capitala, in data de 4 noiembrie, precum si o greva de avertisment de doua ore, in data de 10 noiembrie, urmata de greva in sistemul sanitar pe perioada nedeterminata.
Pe de alta parte, ministrul Eugen Nicolaescu apreciaza ca cererile angajatilor din sistemul sanitar sint exagerate, fiind vorba de o marire a salariilor cu 50-60%.
Cele doua parti spera insa sa ajunga la un acord pina miine, pe 24 octombrie, cind este programat Congresul Sanitas si cind sindicalistii vor hotari daca accepta propunerea ministerului sau trec la proteste. "Joi si vineri va avea loc un congres la Bucuresti si o intilnire cu ministrul Sanatatii, iar saptamina viitoare asteptam un raspuns in acest sens", ne-a spus, ieri, Nicolae Saridache, liderul sindicalistilor din sistemul sanitar brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii