Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul "Promex" a cerut ajutorul confederatiei BNS, pentru negocierea salariilor

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul uzinei "Promex" a cerut ajutorul confederatiei Blocul National Sindical, la care este afiliata, pentru a pregati anuntatele negocieri pentru cel mai important capitol: cresteri salariale. Comitetul de conducere al Sindicatului Liber "Promex" a anuntat ca a trimis deja mai multe adrese catre BNS si asteapta ca, in cel mai scurt timp, un reprezentant al confederatiei sa soseasca la Braila. "Vrem sa purtam discutii cu cei de la BNS pentru a stabili modul si programul de activitate pentru negocierea capitolului salarizare si conditii de munca. Am cerut sa ne trimita un jurist al confederatiei, dar este posibil sa raspunda invitatiei noastre chiar presedintele BNS, Dumitru Costin", a subliniat conducerea SL "Promex". In acelasi context, sursa citata a explicat ca reprezentantii comitetului sindical au avut o intilnire la finele saptaminii trecute cu presedintele Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca, ocazie cu care au fost stabiliti termenii unei eventuale colaborari pe linie sindicala cu liderul sindicalistilor din SC "Laminorul": "Intilnirea cu liderul de la "Laminorul" a fost o discutie, un schimb de experienta in vederea unei colaborari cu dumnealui, dat fiind faptul ca sindicatul din aceasta unitate a trecut si trece prin perioade mai dificile in relatia cu angajatorul prin prisma negocierilor. Comitetul director a dorit sa cunoasca modul in care colegii din aceasta unitate au rezolvat astfel de probleme", a mai adaugat conducerea SL "Promex".
Contactat de reporterii "Obiectiv", liderul sindical Constantin Iarca a explicat ca a acceptat propunerea colegilor din "Promex" de a face parte din comisia de negociere din partea sindicatului. "Am inteles ca sint in impas in negocierile cu privire la cresteri salariale din cauza unor fisuri in Contractul Colectiv de Munca pe unitate. Am subliniat ca voi face parte din comisia de negociere, dar nu de pe pozitia de observator, iar daca nu voi avea sustinere din partea colegilor de sindicat din uzina ma voi retrage", a spus Iarca.
Reamintim ca, in cadrul unei conferinte de presa organizata recent de catre consiliul de conducere al organizatiei sindicale reprezentative din cadrul SC "Promex", acesta si-a manifestat public nemultumirea privind faptul ca negocierile privind cresterile salariale sint in impas. Principalele obiective ale sindicatului in negocierile cu angajatorul sint obtinerea unei majorari salariale de 32%, astfel incit salariul minim in uzina sa ajunga cel putin la nivelul salariului minim pe ramura, in prezent 540 RON, precum si schimbarea sistemului de salarizare aplicat in prezent in "Promex".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii