Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul "Metal 94" a renuntat la sprijinul Comisiei de Dialog Social

Conducerea organizatiei sindicale reprezentative din cadrul SC "Laminorul" considera ca nu mai este oportuna intrunirea Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Braila pentru analiza subiectului "Laminorul" si a anuntat ca nu va mai participa la aceasta sedinta. Asta intrucit, dupa cum se arata intr-un comunicat al sindicatului, organizatia a rezolvat singura problema care ar fi urmat sa fie discutata in comisia amintita: salvarea de la lichidare a societatii. "Este adevarat ca nici nu puneam prea mare pret pe aceasta comisie ca ar fi in stare sa rezolve aceasta problema deosebita pentru o unitate economica din acest oras deoarece nu s-a implicat ca institutie in alte probleme mult mai simple cu care s-a confruntat judetul Braila. Dar pentru ca in urma cu 4-5 zile a existat o discutie pe aceasta tema, ma consider obligat sa anunt renuntarea la participarea in cadrul acestei comisii", se arata intr-un comunicat al Sindicatului "Metal 94", semnat de liderul organizatiei, Constantin Iarca. De asemenea, sursa citata a explicat ca organizatia pe care o reprezinta a actionat singura pentru a salva unitatea de la distrugere prin interventii insistente la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in acest sens. "A fost foarte greu, deoarece existau influente politice locale care doreau lichidarea unitatii si acapararea de catre persoane dubioase a unor terenuri si cladiri cu o pozitie excelenta, linga Dunare. Aceasta caracatita politica a ajuns si la Comisia de Strategie si Indrumare din cadrul AVAS reusind sa influenteze o parte dintre membrii acesteia pentru a vota pentru lichidarea societatii, acum, cind existau, ca niciodata, 4-5 potentiali cumparatori", a spus Iarca, adaugind ca la acea vreme sindicatul a reusit sa contracareze influentele nefaste prin anuntarea unor ample miscari de lupta sindicala in cazul in care s-ar fi votat pentru lichidare.
Ca urmare a acestor interventii ale sindicatului, factorii decizionali din cadrul AVAS au hotarit ca spre sfirsitul lunii octombrie sa fie publicat un anunt privind scoaterea la vinzare a pachetului de actiuni detinut de stat la SC "Laminorul" SA, aceasta urmind a fi ultima incercare.
Reamintim ca, in acest an, AVAS a incercat de trei ori sa vinda pachetul majoritar de actiuni pe care le detine la unitatea braileana SC "Laminorul" SA, insa fara nici un rezultat. La primele doua termene nu s-a înregistrat nici o oferta din partea unor potentiali investitori, iar la termenul din 20 iulie 2005, a fost depusa o singura oferta, din partea companiei "Truman Trade&Finance" din Insulele Virgine Britanice, firma descalificata ulterior de la negocieri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii