Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatele vor bloca Piaţa Universităţii

Liderii sindicali au hotărât ieri să adune în Piaţa Universităţii zeci de mii de bugetari la mitingul organizat în Capitală pe 19 mai, dacă Guvernul nu va renunţa la măsura de reducere a salariilor cu 25% în sectorul bugetar, a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea. "Este nevoie de o mobilizare fără precedent pentru a stopa măsurile haotice luate de Guvern pentru ieşirea din criză. Vom scoate în stradă sute de mii de români dacă nu reuşim să convingem actuala guvernare de faptul că nu este nevoie să reducem salariile cu 25% şi pensiile cu 15%, în condiţiile în care putem muta la bugetul de pensii banii care se alocă în acest moment pentru companiile private de pensii", a precizat Dandea.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat după întâlnirea de luni a liderilor sindicali că bugetarii vor picheta începând de miercuri Palatul Cotroceni şi Guvernul, iar pe 19 mai va fi organizat un mare miting de protest în Capitală. "Dacă s-ar reduce numărul angajaţilor pentru a ne încadra în scăderea fondului de salarii cu 25% ar însemna o micşorare a numărului de angajaţi din sectorul bugetar cu mai mult de 250.000 de angajaţi. E puţin probabil să plece cei cu salarii mari, de unde rezultă că vor pleca tot cei cu salarii mici", a spus Hossu.

La rândul său, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a afirmat că sindicatele vor contesta la Curtea Constituţională toate deciziile luate de Guvern, privind reducerile salariale din sistemul bugetar, şi se pregătesc de organizarea unei greve generale în cea de-a doua parte a anului.
Categorie articol: 

Comentarii