Mergi la conţinutul principal

Sindicatele bugetarilor brăileni au pichetat Prefectura

Pichetarea a început la ora 11.00 şi a durat două ore, răstimp în care protestatarii au scandat lozinci îndreptate împotriva actualului Guvern, pe care îl fac responsabil de situaţia dezastruoasă în care se află sistemul bugetar. În esenţă, nemulţumirile lor se concentrează pe Legea salarizării unice în sistemul bugetar, care ar induce situaţii de neacceptat de către salariaţii din sistemul bugetar: reducerea drepturilor salariale prin pierderea unor sporuri sau necompensarea în bani a orelor suplimentare. "Prin Legea salarizării unice a bugetarilor se pierd drepturi salariale câştigate cu mari eforturi: prima de instalare, salariul de merit, sporul de zonă rurală, sporul de 15% pentru bibliotecari, fondul de premiere, titlul ştiinţific de doctor. De asemenea, se diminuează drepturi salariale: dirigenţia 10% din salariul de bază devine 25% din coeficientul 1, sporul de solicitare neuropsihică, sporul pentru activitate la clasele simultane, nivelul plăţii cu ora, plata orelor suplimentare se reduce la nivel de 75%", se menţionează în protestul comun semnat de structurile judeţene ale confederaţiilor sindicale reprezentative. Acest act a fost înaintat Prefecturii pentru a fi transmis Guvernului, în atenţia premierului Emil Boc. Lista revendicărilor formulate cuprinde 3 puncte: renegocierea în regim de urgenţă a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului bugetar, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea concediului fără plată forţat.

01sindic1Protestele sindicaliştilor ar urma că continue pe 5 octombrie, cu o grevă generală de o zi, anunţată de federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici. Apoi, pe 7 octombrie, sindicatele din Alianţa Bugetarilor vor face un miting şi un marş de protest în Capitală.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu:
"Ministerele trebuie să aplice legea privind concediul forţat de 10 zile!"


Toţi ordonatorii principali de credite va trebui să ia toate măsurile pentru a aplica textul de lege, în ce priveşte concediul forţat de 10 zile, odată cu publicarea acestei legi în Monitorul Oficial, a declarat ieri ministrul Muncii, Marian Sârbu. "Perioada în care trebuie luate aceste măsuri este octombrie - decembrie 2009. În acest moment, legea se află la Curtea Constituţională, iar în clipa publicării în Monitorul Oficial toţi ordonatorii de credite va trebui să ia toate măsurile pentru a aplica textul de lege", a afirmat Sârbu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro