Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simpozion si program artistic

In sala de festivitati a Liceului cu Program Sportiv, vineri, incepind cu ora 10.00, are loc manifestarea cultural - artistica "Bucovina - stravechi pamint romanesc", prilejuita de implinirea a 90 de ani de la Unirea Bucovinei cu Patria Mama. Actiunea debuteaza cu un simpozion in cadrul caruia vor sustine alocutiuni, pe marginea evenimentului istoric, profesorul Octavian Osanu - "90 de ani de la Unirea Bucovinei cu Romania", profesorul Dumitru Mihailescu - "Rapirea Bucovinei" si presedintele "Pro Basarabia si Bucovina", Juvenale Harabagiu - "Istoria dramatica a Monumentului Unirii de la Cernauti". De asemenea vor vorbi si elevii Catalina Serafim pe tema "Iancu Flondor, promotor al Unirii Bucovinei cu Romania", Alexandru Toma - "Ion Nistor, militant unionist din Bucovina, Elena Petre - "Familia Hurmuzachi, in slujba renasterii nationale a romanilor din Bucovina" si Alexandra Ali - "Gheorghe Asachi, fiu al Hertei".
Simpozionul va fi urmat de un program artistic sustinut de Grupul Folk "Generatii" si de un grup de solisti de muzica populara ai Casei de Cultura.
Manifestarea se desfasoara in cadrul programului educational "90 de ani de la faurirea Romaniei Mari". Participa Scolile "Fanus Neagu", "C. S. Aldea", "Mihai Viteazul", "Ion Creanga", "Aurel Vlaicu" si Liceul cu Program Sportiv.
Evenimentul este organizat de Casa de Cultura a Municipiului Braila in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia "Pro Basarabia si Bucovina".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii