Mergi la conţinutul principal

Simpozion pe tema Dunării

În ceea ce priveşte poluarea Dunării, trebuie să încercăm să o reducem cât mai mult. Construim o staţie de epurare, construieşte şi Galaţiul o staţie de epurare, ceea ce va însemna că zona Brăila - Galaţi va fi mai puţin poluată. Dorim să facem o serie întreagă de alte acţiuni care să vizeze curăţenia. Va trebui să mobilăm malul Dunării cu ştranduri, cu bazine cu apă. Sunt multe lucrări de făcut şi ştim cu toţii că este nevoie de un efort foarte mare", a punctat primarul Aurel Simionescu. Directorul Gărzii de Mediu, Marian Dragomir, a vorbit despre importanţa protejării Dunării: "Dacă odată Dunărea avea rolul de a asigura condiţiile necesare existenţei aşezărilor umane, iată că astăzi vorbim de faptul că noi avem rolul rolul de a asigura existenţa Dunării. Astăzi trebuie să vorbim despre programe de protecţia mediului, de refacerea ecosistemelor, de diminuarea poluării pentru că este important să protejăm ceea ce ne-a mai rămas".

Şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au prezentat câteva filmuleţe despre Dunăre, Insula Mică a Brăilei şi sursele de poluare ale fluviului.

Cele mai bune lucrări, premiate de Ziua Dunării

Tot ieri, prefectul Brăilei, Loredana Alexandru, a răsplătit câştigătorii celor mai bune lucrări din cadrul activităţilor dedicate Zilei Dunării. Premiul I la secţiunea reportaj literar a fost obţinut de Geanina Stoian, de la Şcoala "I. L. Caragiale", cu lucrarea "Insula Mică a Brăilei - Micul Eden". La secţiunea referat ştiinţific, lucrarea "Micii naturalişti în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei" a elevei Steluţa Dumitraşcu, de la Şcoala Tichileşti, a primit premiul I. La secţiunea grafică - pictură, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat Daniel Bogoi, de la Liceul cu Program Sportiv, iar la secţiunea fotografie, premiul I a fost adjudecat de Gabriel Noval, Şcoala Tichileşti. Copiii au fost recompensaţi cu diplome şi puzzle-uri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro