Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simpozion national privind proiectele educationale

In ultimii ani, se tot vorbeste despre scoala ca fiind institutia care trebuie sa se implice in proiecte educationale si de dezvoltare a infrastructurii, aducatoare de resurse financiare, materiale si informationale, toate acestea urmarind cresterea calitatii actului de instructie si educatie. Avind in vedere acest lucru, mai toate scolile gindesc, anual, proiecte mai mari sau mai mici pentru a-i sprijini pe elevi sa descopere viata, natura, lumea, lucrurile, stiinta.
In contextul actual in care sistemul educational romanesc tinde sa devina compatibil cu standardele europene in domeniu si in conditiile cresterii importantei proiectului in viata scolii, la Drobeta Turnu-Severin va avea loc simpozionul "Proiectul Educational - De la viziunea dr. Stefan Odobleja la prioritati ale integrarii europene", editia I.
Simpozionul, organizat in perioada 27-28 octombrie 2007, isi propune sa realizeze un dialog constructiv intre cadrele didactice, coordonatorii de proiecte si finantatorii sistemului de invatamint, in vederea dezvoltarii unor proiecte educationale si de dezvoltare eficiente. La aceasta manifestare si-au anuntat deja prezenta reprezentanti ai tuturor finantatorilor sistemului de invatamint preuniversitar: Ministerul Educatiei, Cercetatii si Tineretului (MECT), Unitatea de Management al Proiectelor pentru Invatamintul Preuniversitar (UMPIP), Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), si altii. Cadrele didactice sau coordonatorii de proiecte care doresc sa ia parte la lucrarile acestui simpozion trebuie sa se inscie pina la data de 20 octombrie. Taxa de participare este de 35 RON. Pentru informatii suplimentare si inscrieri, se poate consulta pagina web a simpozionului: www.pedagogic.orsovaonline.ro.
Categorie articol: 

Comentarii