Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simona Halep s-a calificat cu emoţii în turul 2 la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial şi favorita nr. 2, s-a calificat în turul al doilea la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, învingând-o în trei seturi, 6-7(2), 6-1, 6-2, într-o oră şi 58 minute de joc, în primul meci disputat luni seara pe arena Arthur Ashe, pe americanca Danielle Rose Collins, jucătoare fără loc WTA, fostă ocupantă a poziţiei 553, beneficiara unui wild-card.
Campioană universitară a Statelor Unite anul acesta, succes care i-a adus wild-card-ul din partea organizatorilor (USTA), Danielle Rose Collins s-a aflat pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA. Ceea ce nu a împiedicat-o să câştige primul set la tie-break, în principal datorită primului serviciu la care a avut un procentaj de peste 65 %.

Şi-a adaptat jocul

După această intrare dificilă în subiect, Simona Halep şi-a citit adversara, a schimbat tot timpul efectele mingilor, trimiţând de multe ori spre corpul americancei, lovituri care au incomodat-o vădit pe aceasta. Astfel, setul doi s-a încheiat în 33 de minute cu 6-1, pentru ca setul trei (6-2) să consfinţească victoria aşteptată a numărului 2 mondial.
"Am fost peste adversara mea, am fost agresivă, dar a trebuit să fac destule ca să înving. Am încercat să gestionez bine situaţia, faptul că jucam cu o americancă, publicul a fost cu ea, este normal, ştiam cum este. Publicul a fost însă fair-play şi a fost totul în regulă", a declarat Halep, la Eurosport.

„Am învăţat că trebuie să lupt până la ultima minge"

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, că în meciul cu Danielle Rose Collins, din primul tur de la US Open, a avut emoţii, însă a învăţat că trebuie să lupte până la ultima minge şi să câştige partida chiar dacă a pierdut primul set.
"A fost un meci dificil, am început un pic nervoasă, cu emoţiile care sunt mereu în primul tur la un turneu, ea a jucat foarte bine, este tânără, motivată, vine de la colegiu şi n-a avut nimic de pierdut. Am încercat să fac tot ce pot pe teren şi de aceea probabil l-am şi câştigat. Am învăţat că trebuie să lupt până la ultima minge şi să am încredere că pot câştiga meciul chiar dacă am pierdut primul set", a declarat Halep, pentru mediafax.ro, adăugând că nici nu ştia cum arată adversara ei, deoarece a văzut-o prima oară pe teren.
Simona Halep a afirmat că a simţit o oarecare presiune la acest meci: "Nu e uşor să fii locul doi în lume şi să vii la un turneu de Grand Slam ca favorită a doua, toată lumea îmi spune că am şanse să câştig acest titlu, dar sunt încă departe şi trebuie să acord atenţie fiecărui meci în parte".

Pusă în dificultate

Întrebată dacă a intrat în panică vreun moment şi dacă s-a gândit că ar putea pierde, ea a răspuns: "Nu am intrat în panică, doar că la ultimul ghem al primului set am dorit să arunc mingea în afara terenului pentru că mi s-a părut că e incredibil de dificil pentru mine, după care am mers la toaletă şi mi-am zis nu am nimic de pierdut şi am jucat bine".
La rândul ei, Danielle Rose Collins a afirmat că meciul cu Simona Halep a reprezentat o experienţă incredibilă: "A fost o experienţă incredibilă, ea este o jucătoare extraordinară, cu multe victorii la activ m-am bucurat de această experienţă, dar ea este peste nivelul meu."
Halep va evolua în turul 2 în premieră împotriva sportivei Jana Cepelova (Slovacia), locul 65 WTA, care a învins-o, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), locul 62 WTA.
Despre viitoarea adversară, Jana Cepelova, Halep a afirmat că a avut un sezon bun: "O ştiu, a avut un an bun, am văzut-o când a câştigat finala la Charleston, va fi un meci dificil de asemenea, intenţionez să mă pregătesc pentru acest meci la fel de bine şi să-l câştig."
Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii