Mergi la conţinutul principal

Simionescu speră la o campanie cu prezentări de candidaţi şi proiecte

Primarul Aurel Simionescu a făcut, ieri, o scurtă analiză a paletei bogate de candidaţi înscrişi în cursa electorală pentru conducerea municipiului. Edilul-şef a ţinut să îşi manifeste speranţa că lucrurile nu vor degenera în campania electorală care începe astăzi. De asemenea, să le atragă atenţia aspiranţilor la fotoliul de primar asupra faptului că trebuie să cunoască foarte bine legislaţia dacă vor să activeze dintr-o asemenea poziţie complicată. "Îi cunosc pe cei mai mulţi dintre candidaţi, pe unii măcar din vedere, pe alţii ceva mai bine. Eu sper ca lucrurile în campanie să rămână în nişte parametri rezonabili. Sigur, în campanie lucrurile sunt ceva de genul: unii critică şi alţii încearcă să spună ce au făcut. Eu, mergând pe o anumită analiză literară, să spunem aşa, întreb: «Dacă ne propunem să finalizăm străzi, iluminat, să finalizăm una, să finalizăm alta, înseamnă că s-a făcut ceva, nu»? Atunci, ideea că nu s-a făcut nimic şi nu vedem nimic până acum e aşa, o discuţie", s-a apărat Simionescu de criticile unora dintre actualii candidaţi la Primărie. Edilul-şef a comentat că dacă unii dintre cei înscrişi în cursă au o anumită experienţă în mediul parlamentar, există şi câţiva care, din punctul său de vedere, nu ştiu foarte bine ce presupune munca în administraţie, la un anumit nivel. "Eu mă gândeam într-una din zile că aş putea să îmi doresc să fiu ministru în Guvernul României. Dar diferenţa între experienţa pe care o am eu - şi am -, şi postul acela e de discutat, dacă am cât de cât minte să o analizez. Nu e acelaşi lucru. Nivelul de analiză şi de decizie este cu totul altul. Aşa că dacă eu am fost un întreprinzător care am o mică afacere sau am fost un parlamentar, un profesor etc. şi vreau după aceea să fiu primar, trebuie să îmi analizez foarte bine în ce măsură ceea ce ştiu eu se poate suprapune peste problemele cu care se confruntă municipalitatea. Lumea vede clădirea asta pe afară aşa, vorbeşte despre ea - ce frumos, ce interesant este -, dar dacă vrei să faci nişte lucruri şi dacă nu cunoşti legislaţia... De exemplu, cineva dintre actualii candidaţi mi-a cerut odată în scris să îi dau voie să participe la şedinţele de Consiliu Local. Ştiţi că sunt publice şedinţele de CLM. De aici e o anumită deducţie despre modul în care oamenii respectivi ştiu ce se întâmplă aici", a declarat uşor ironic Simionescu, fără a preciza la ce candidat se referă. Primarul a ţinut să vină şi cu un avertisment destul de clar adresat aspiranţilor la fotoliul său: "Cu şase semnături eu am fost prin diverse locuri. (n.r. - referire la cele 11 zile petrecute în arest după ce a fost ridicat de procurorii DNA în dosarul Bulevardul Dorobanţilor). A mea a fost a şasea. Deci, le aduc aminte oamenilor că există o anumită responsabilitate şi că Legea delegării vorbeşte despre faptul că noi putem delega atribuţii, dar rămânem responsabili împreună cu, solidari cu cei cărora le-am delegat".

O campanie electorală cu proiecte şi expuneri de candidaţi

Mergând pe aceeaşi linie, edilul-şef a mai adăugat că şi-ar dori ca accentul să fie pus în campania electorală şi pe viitorii consilieri municipali şi judeţeni, nu doar pe candidaţii la Primărie. De asemenea, Simionescu a mai punctat că toţi cei care figurează pe liste ar trebui să fie prezentaţi şi să vină cu proiecte concrete, nu cu atacuri la adresa contracandidaţilor. "Eu încerc să îi ponderez pe ai mei pentru că rezultatul ştiţi cum este - bulgăre de zăpadă. Cineva zice ceva, altcineva de două ori, altul de şapte ori şi lucrurile după aceea sar de nişte limite, în general acceptate în campanie. Eu cred că oamenii sunt mai puţin interesaţi de subiectul ăsta şi cred că sunt interesaţi de ce oportunităţi li se oferă de către noii candidaţi în povestea asta. Şi cred că ar trebui să discutăm şi de echipa de consilieri, de oameni pe care îi avem. Ce gândesc oamenii aceştia? Pentru că până acum patru ani eram focalizaţi pe preşedinte şi pe primar. Acum discuţia despre judeţ nu există, cel puţin până în momentul ăsta. E numai primarul. Partea cealaltă de Consiliu Judeţean, care este extrem de importantă în economia jocului, nu există", a afirmat Simionescu. Sursa citată a mai vorbit şi despre faptul că viitorul primar va trebui să îşi construiască o echipă formată din aparatul propriu şi o alta din consilieri municipali, care să îl sfătuiască pe domeniile în care sunt specializaţi. De asemenea, că va trebui să îşi facă relaţii la nivel guvernamental, catalogând acest pas ca fiind unul extrem de important.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro