Mergi la conţinutul principal

Simionescu: Scandalul Drăghincescu vs. Dănăilă, episod de precampanie electorală

Scandalul declanşat de consilierul municipal PNL Simona Drăghincescu şi ameninţările cu DNA împotriva proiectelor propuse de viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă reprezintă, în opinia primarului Aurel Simionescu, un semn că se apropie alegerile locale. Edilul-şef susţine că regulamentul ce viza firmele care execută lucrări şi lasă mizerie în urma lor (care a fost respins) şi proiectul ce trebuia să schimbe modul de închiriere a spaţiilor publice din municipiu (care a fost scos de pe ordinea de zi), ar fi putut face obiectul criticilor ex-PDL-istei înainte de şedinţă, în comisiile de specialitate, care le-au dezbătut şi aprobat. "De exemplu, am discutat regulamentul privind lucrările subterane, l-am pus pe site, a stat două luni, nu au fost observaţii majore să spunem aşa, am avut o discuţie etc. Cred că amendamentele trebuie făcute în şedinţele din Comisii. Bine, sunt unele discuţii care se pot face şi în şedinţa de consiliu, dar amendamente majore în legătură cu un proiect de hotărâre nu se pot face atunci. În astfel de cazuri îţi trebuie o analiză tehnică, nu doar voinţă politică. De asta, atunci când apar nişte probleme la discuţia cu liderii de grup, scoatem proiectele de pe ordinea de zi, pur şi simplu. Nu facem atunci amendament pe genunchi, că se poate întâmpla să nu fie bine", a declarat Simionescu, specificând că regulamentul privind obligarea firmelor de a face curat după ce încheie o lucrare va fi analizat şi pus din nou pe ordinea de zi a şedinţelor CLM. "Eu cred că nu a fost foarte bine înţeles acel regulament, mai ales ideea privind necesitatea unor lucrări de cadastru. Suntem în situaţia în care nu ştim ce e pe sub străzile noastre. Pentru că s-au făcut lucrări acum 30, 40, 70 de ani, care nu au avut neapărat o carte a construcţiilor, mai ales cele din anii 60, 70. Ce ştim e din poveste. Când ne ducem exact pe nişte dimensiuni, pe nişte trasee, lucrurile nu mai sunt foarte clare. Şi atunci ne trebuie o astfel de reglementare, în care să ştim exact pe unde trec conductele. Nu ne apucăm să pipăim lucrurile, mai ales dacă este vorba de conducte de gaz, de cabluri electrice", a afirmat edilul-şef.

Simionescu, deranjat şi de declaraţiile făcute de Dănăilă privind mafia imobiliară

Primarul Aurel Simionescu nu l-a "uitat" nici pe viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă, pentru declaraţiile recente privind mafia imobiliară din Brăila, pe care le consideră tot pregătitoare pentru alegerile care se apropie. "Am avut o discuţie şi cu domnul Dănăilă. L-am atenţionat vizavi de termenii folosiţi, mai ales când discutăm despre zona media şi despre nişte funcţii pe care le avem. Eu nu îmi permit să fac afirmaţii la modul acesta fără să am nişte dovezi. Deja cuvintele folosite - i-am spus şi dumnealui -, sunt nişte cuvinte prea tari şi cu o susţinere relativă. Adică, dacă ne place să vorbim aşa despre mafie şi nu ştiu ce... El mi-a spus că simte într-un fel oarecare că se fac presiuni legate şi de Pădurea Stejaru şi de altele. Dar şi în cazul colegilor noştri se simte un trend spre alegeri. Ce facem, ce începem, cum facem? Se pare că ideea de a vorbi despre rău şi despre cavaleri pe cai albi, ce rezolvă problemele, este una care, după părerea unora, dă bine. Eu nu cred", a declarat Simionescu. Pe de altă parte, social democratul a afirmat că într-adevăr, regulamentul privind concesionările de terenuri a început să funcţioneze şi că deja au fost reziliate mai multe contracte. "Există o inventivitate extraordinară a unor cetăţeni în a-şi rezolva pe lângă sau pe marginea legii nişte lucruri. De exemplu, pe Legea 15, cineva face o fundaţie şi după aceea o vinde şi trebuie să îi concesionăm. De asemenea, sunt chioşcuri pe care unii le-au închiriat pe licitaţie şi după, le subînchiriază. Trebuie să găsim formule prin care să răspundem la astfel de iniţiative. De aceea apar regulamente, modificări. Trebuie să actualizăm în funcţie de iniţiativele de tipul acesta. Vizavi de exprimări, mai mult sau mai puţin aşezate în legătură cu presiuni, cu mafie imobiliară sau altele, sunt lucruri mai mult de natură electorală. Mai mult de natură de vizibilitate. (...) Pe de altă parte, este adevărat că există tot felul de astfel de demersuri pe care le găsim şi care sigur nu fac fericiţi diverşi oameni. În momentul în care reziliem contracte, în momentul în care introducem nişte prevederi la închiriere, la Legea 15, ele nu sunt foarte comode pentru nişte persoane care probabil că au sau aveau nişte gânduri", a conchis sursa citată.

Rotaru şi Dragomir consideră că dacă Dănăilă are suspiciuni trebuie să informeze organele abilitate

Prezenţi la conferinţa săptămânală a PSD Brăila, deputatul Marian Dragomir şi senatorul Ion Rotaru au afirmat că viceprimarul liberal Alexandru Dănăilă ar trebui să informeze organele abilitate în legătură cu mafia imobiliară, în loc să facă declaraţii publice. "Dacă are suspiciuni privind mafia imobiliară, decât să iasă în presă cred că prima dată trebuia să facă o sesizare la anumite instituţii. Dacă urmăreşte un câştig de imagine, iese în presă. Dacă urmează o cale legală, se adresează unor instituţii. Este tot ceea ce vreau să comentez despre domnul Dănăilă", a declarat Dragomir. Nici Rotaru nu a dorit să comenteze prea mult subiectul.
"În caz că sunt lucruri care se susţin, ar trebui să funcţioneze legea şi să se aplice. Mai departe, afirmaţii se pot face multe. Cine le face să le susţină şi să meargă mai departe pe procedura legală", a conchis Rotaru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro