Mergi la conţinutul principal

Simionescu reia ideea reabilitării Palatului Administrativ

Reabilitarea Casei Albe continuă să fie un punct important pe agenda de lucru a conducerii administrative brăilene. Cel puţin asta a reieşit dintr-o declaraţie recentă a primarului Aurel Simionescu, în care a afirmat că se gândeşte serios ca proiectul de buget pentru anul acesta să cuprindă şi o sumă prevăzută pentru reabilitarea Palatului Administrativ. "Nu am mai discutat, dar pentru proiectul de buget eu cred că ar trebui să prindem nişte bani şi pentru reabilitarea Palatului Administrativ. Problema este că atunci când se întâmplă astfel de lucruri, ele trebuie partajate între locatari, în funcţie de suprafaţa pe care o ocupă fiecare dintre ei. Unii nu depind de nimeni, cum suntem noi sau cum este Consiliul Judeţean, care hotărâm ceva şi asta este, dar alţii depind de diferiţi factori. De exemplu Prefectura este ordonator terţiar de credite şi trebuie să ceară bani Ministerului de Interne, care la rândul său trebuie să ceară la Finanţe. Deci se merge pe formatul acesta. Cu alte cuvinte, eu am o îndoială că în contextul actual, anumite instituţii deconcentrate în teritoriu vor putea să susţină o astfel de cheltuială", a declarat Simionescu. Chiar şi aşa, edilul şef a ţinut să sublinieze că în ultima perioadă au apărut mai multe probleme tehnice la nivelul clădirii, care nu vor putea fi ignorate la infinit. "Încet - încet instalaţiile electrice nu mai funcţionează cum trebuie. Atunci când a fost foarte frig au sărit de câteva ori siguranţele. Instalaţia electrică nu este făcută să susţină formatul respectiv de consum pe care îl avem. Asta aşa, ca exemplu", a conchis sursa citată.
Reamintim că, pe 8 octombrie 2013 a fost publicată în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern privind trecerea Palatului Administrativ, proprietate publică a statului, din administrarea Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila în cea a Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată, la acea vreme, pe fundalul insistenţelor la Centru ale preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Mai exact, după falimentul CET, instituţia a rămas fără căldură, iar Prefectura nu beneficia de fondurile necesare pentru a remedia situaţia. Astfel, s-a ajuns la varianta preluării Palatului Administrativ de către CJ Brăila, care avea posibilitatea să monteze o centrală termică şi să rezolve problema. După montarea centralei, Stancu şi primarul Aurel Simionescu au prezentat şi câteva idei în privinţa reabilitării generale a clădirii, însă după scandalul în care a fost implicat fostul şef al CJ Brăila, subiectul aproape că a dispărut.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro